Garanti BBVA ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ortaklığında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirilen “Kadın Girişimci Yönetici Okulu”, 2020 yılı yeni mezunlarını verdi.
Banka tarafından yapılan açıklamalara göre Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri tarafından işletme, müşteri ilişkileri, yönetim becerileri, finans ve insan kaynakları konularını tam anlamıyla kapsayan bir eğitim programı gerçekleştirildi. Eğitim programını tamamlayan kadınlar Kıbrıs Türk Ticaret odası tarafından düzenlenen tören ile sertifikalarını alarak mezun oldular.
Ekonomik ve Toplumsal Kalkınmanın En Önemli Parçalarından Biri
Konuya yönelik olarak açıklama yapan Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran, 8 yıl önce başlatılan Kadın Girişimci Yönetici Okulu’nun önemine değindi. Banka olarak yıllardır kadın girişimciliği alanında kalıcı etki yaratmak istediklerini ve bu alanda bütünsel bir yaklaşıma sahip olduklarını belirtti. Onaran tarafından yapılan açıklamada şu cümleler yer aldı:
“Garanti BBVA olarak biz de sürdürülebilir bir gelecek için ekonomik ve toplumsal kalkınmanın en önemli parçalarından birinin kadınların iş hayatı ve toplumdaki gücünün artması olduğunu biliyoruz. Bu noktadan yola çıkarak, kadın girişimcileri merkezine alan, onlar için cesaretlendirme, eğitim, finansman ve yeni pazarlara açılma çerçevesinde bütünsel bir program geliştiren Türkiye’deki ilk banka olduk. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kamu, özel sektör ve girişimcilik ekosisteminin yakın iş birliği çerçevesinde girişimcilerin önündeki engelleri kaldırmak için büyük bir motivasyonla çalışmaya devam edeceğiz.
Kadın girişimciliği yaklaşımımız çerçevesinde BÜYEM ile birlikte hayata geçirdiğimiz Kadın Girişimci Yönetici Okulu çerçevesinde, bugüne kadar 3 bine yakın kadın girişimciye ihtiyaç duydukları desteği sunabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdi de uzun yıllardır faaliyet gösterdiğimiz ve bizler için ayrı bir yeri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, kıymetli kadın girişimcilere ulaşmış olmak bizim için çok önemli.”