QNB Finansbank SMM’lere Ücretsiz e-SMM Geçiş İmkanı Veriyor

QNB Finansbank, serbest meslek çalışanlarına ücretsiz olarak e-SMM uygulamasına geçmelerine imkan veriyor. Bankanın Dijital Köprü uygulaması aracılığıyla bu imkana kavuşacak olan kişileri ek avantajlar da bekliyor olacak.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, e-dönüşüm kapsamında Dijital Köprü uygulamasına insan kaynakları yönetimi ve ön muhasebe programı gibi yeni çözümler de eklendi. Yeniliklerin eklendiği Dijital Köprü uygulamasına 30 binden fazla işletmenin başvurduğuna da değinildi.

QNB Finansbank Müşterisi Olma Zorunluluğu Yok!

1 Haziran 2020 tarihinden itibaren e-SMM’ye geçme zorunluluğu bulunuyor. Bu zorunluluk nedeniyle bankanın oluşturduğu uygulamada vatandaşların sorun yaşamaması ve hızlı bir şekilde uygulamaya geçebilmesi için QNB Finansbank müşterisi olma zorunluluğu bulunmuyor.

Uygulamaya Dijital Köprü ile geçen kişilere banka 2022 yılına kadar ücretsiz kullanım hakkı veriyor. Böylelikle tüm e-SMM uygulamaları serbest meslek çalışanları tarafından 2022 yılına kadar ücretsiz olarak kullanılabilecek.

Konuya yönelik olarak açıklama gerçekleştiren Bireysel Bankacılık ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Erkin Aydın, Gelirler İdaresi Başkanlığı’nın19 Ekim 2019’da tebliğ yayımladığını ve bu tebliğe göre; SMM çalışanlarının 1 Haziran’a kadar başvurularını gerçekleştirerek e-SMM uygulamasına geçmek zorunda olduklarını hatırlattı.

Tebliğ içerisine vergiden muaf olan SMM çalışanlarının da dahil olduğu Aydın; doktor, avukat, mimar, diş doktoru, veteriner, mühendis, sanatçı, menajer, serbest muhasebeci ve mali müşavir, yeminli mali müşavir ve benzeri meslek gruplarının da zorunlu olduğunu vurguladı.

2022 Tarihine Kadar Ücretsiz

QNB Finansbank Bireysel Bankacılık ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Erkan Aydın açıklamasına şu sözleri de ekledi:

“Bankamızın internet sitesi, çağrı merkezi ve şubelerimizden başvuruda bulunan serbest meslek sahiplerinin ürünü kullanmaya başlamaları için QNB Finansbank müşterisi olması gerekmiyor. e-SMM’yi bankamız müşterisi olmayanlar da 3 ay boyunca ücretsiz olarak kullanabilecek. Bankamızda hesap açarlarsa, bu üründen 2022’e kadar ücretsiz olarak faydalanacaklar.

QNB Finansbank internet sitesi, çağrı merkezi ya da şubeleri aracılığıyla başvuruda bulunmaları ve e-imza ya da mali mühürlerini bulundurmaları. Müşterilere QNB eFinans tarafından gönderilen kullanıcı adı ve şifresiyle, qnbefinans.com’da yer alan portal üzerinden ürüne kolaylıkla aktivasyon sağlanıyor. Aktivasyon sağlandıktan sonra QNB eFinans’ın mobil uygulaması ile akıllı telefonlardan da makbuz kesilebiliyor. e-Dönüşüm ürünleri hayatımıza yeni girdiğinden dolayı müşterilerimize farklı kanallardan destek sunmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bundan hareketle müşterilerimiz QNB eFinans’ın mobil uygulamasının yanı sıra qnbefinans.com’da yer alan chatbot sayesinde de canlı destek alabilecekler. QNB Finansbank’ın çağrı merkezi de müşterilerimize bir telefon uzakta.”