ING Bank Uzaktan Çalışma Modelini Kalıcı Hale Getiriyor

ING Bank, yaz aylarında çalışanlarına uzaktan çalışma modelini kalıcı hale getirmeye hazırlanıyor. Birkaç aydır ülkemiz dahilinde yer alan Kovid-19 salgını esnasında pek çok firma uzaktan çalışmayı deneyimlemeye başlamıştı. Bu kervana katılan pek çok firma, çalışanlarından performans olarak olumlu geri dönüşler aldığı için sistemi kalıcı hale getirmeye başladı. ING Bank da bu kervana katılan firmalar arasında yer aldı.

Yaz Aylarında Uzaktan Çalışma Geçerli Olacak

Banka, çalışanlarının motivasyonunu ve verimliliğini arttırmayı amaçlayarak, “Flexi Yaz” adlı uygulamaya başlıyor. ING Bank Genel Müdürlük ve Kahramanmaraş Operasyon Merkezi’nde geçerli olarak bu uygulama ile çalışanlar seçtikleri paket kapsamında yaz aylarında diledikleri yerden çalışmaya devam edebilecek.

Finans sektöründe ilk defa görülen bu uygulama hakkında Banka İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Meltem Kalender Öztürk şu sözleri söyledi;

“İşin ihtiyaçları karşılandığı sürece herkesin, her zaman ve her yerden esnek çalışabileceğine inanıyoruz. Salgın dolayısıyla uzun süredir evlerinden çalışan arkadaşlarımız bu yaz kendilerini çok daha rahat ve özgür hissedecek, üstelik uygulamamız her yaz devam edecek”

Diğer banka ve finans kuruluşlarının da verimliliğin devamını getirmek ve motivasyonu arttırmak için bu tarz uygulamalara geçebileceği düşünülüyor.