Halkbank Kayapınar Şubesinde Salgın Vakası!

Halkbank’ın Diyarbakır ilinin Kayapınar ilçesindeki şubede koronavirüs paniği yaşandı. İki personelin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine banka şubesi geçici olarak kapatıldı. Şube içerisinde çalışan ve testin pozitif çıktığı personeller ile aynı ortamda çalışanlar evlerinde karantina altına alındı.

Kayapınar ilçesinde bulunan bankanın şubesinde çalışan iki personelde koronavirüs çıkmasının ardından kısa süreli olarak panik yaşandı. Banka bu durumun üzerine bankacılık faaliyetlerine geçici bir süre ile ara verdi. Alınan bilgiler doğrultusunda bankanın şubesi Dicle Kent semtinde bulunmaktaydı. Şube içerisinde görev alan iki personel şüpheli belirtiler nedeniyle Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuru yaptı. Burada personellere koronavirüs testi yapıldı.

Dün Akşam Bilgilendirme Yapıldı

Bankanın geçici süre ile kapanmasıyla ilgili olarak dün akşamüzeri müşterilere bilgilendirme yapıldı. Banka çalışanlarının virüs konusunda uyarıldığı da ortaya çıktı. Test yapılan banka personellerinin isimleri ise gizli tutuldu. Tüm çalışanların evlerinde “karantina” altına alınmasına karar verildi. Banka şubesinin dezenfekte edildikten sonra tekrardan faaliyetlerine devam edeceği belirtildi. Bu süreçte geçici olarak bankacılık işlemleri için müşteriler başka şubeye yönlendirildi.