ING Genel Müdürü Global’e Geçiyor

ING Genel Müdürü Pınar Abay, yeni bir görevlendirmenin ardından ING Grubu Global İcra Kurulu Üyesi olarak sürece devam edeceğini açıkladı.

ING Genel Müdürü Pınar Abay, yeni süreçte görevine ING Grubu Global İcra Kurulu üyesi olarak hayatına devam edecek. Atama sürecinin Avrupa Merkez Bankası tarafından onaylanmasının ardından, yeni görevlendirmesi de Belçika, Lüksemburg ve Hollanda pazarından sorumlu olması bekleniyor.

ING Grubu’nun bu süreç içerisinde verdiği hizmet kalitesi genişlemişken, 40 ülkeden fazla 38,4 milyon müşteriye hizmet vereceği belirlendi. Şimdilerde bulunduğu görevinden yeni yılla birlikte ayrılması planlanıyor. ING Genel Müdürlüğünde bulunan görevine ise 2011 yılının Ekim ayında getirilmişti. Henüz 34 yaşındayken geldiği görevinde, sektör bazında en genç genel müdürü olarak göreve başlamıştı. ING Türkiye Genel Müdürlüğü görevi için yeni atamayla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı ancak yakın zamanda yapılması bekleniyor.

Yüksek Çalışan Memnuniyeti Sağlanıyor

Pınar Abay şimdiye kadar yapmış olduğu görevlendirmeler çerçevesinde, dijital bankacılık vizyonunu geliştirmiş ve müşteri odaklı bir yaklaşıma dönüştürmek için gerekli altyapının sağlanması için çalışmalar gerçekleştirildi. ING Grubu içerisinde yapılan bir çalışan değerlendirmesinin ardından, ülkeler arasındaki en yüksek memnuniyete sahip olduğu belirlendi. Pınar Abay yeni görevlendirme sonrasında bir açıklamada bulundu. Bu açıklama çerçevesinde ‘ING Grubu ailesi içerisinde yer almak büyük bir gurur. Özellikle ING tarafından benimsenen, insanların iş ve özel hayatlarında bir adım önde ilerlemeleri için her türlü desteği sağlıyor’ ifadelerini kullandı.