Garanti Forward ile Kurumsal Müşterilerinin Yanında!

Garanti Forward ile Kurumsal Müşterilerinin Yanında!
Garanti Forward ile Kurumsal Müşterilerinin Yanında!

Garanti BBVA ithalat ve ihracat yapan tüzel müşterilerinin tercihen kullandıkları Forward ürünü ile katkı sağlıyor. Para Medya’da yer alan habere göre Forward ürünü döviz kurlarında meydana gelecek değişiklikleri öngörüyor ve uygun bir nakit akışı oluşturmada katkı sağlıyor.

Garanti BBVA’nın, Kurumsal İnternet Şubesinde yer alan Forward ürünü müşterilerine ileri vadeli döviz işlemleri hakkında bilgi veriyor. Bu hizmet ile ithalat ve ihracat yapan müşteriler kendi belirledikleri ileri tarihli herhangi bir gün için talimat verebiliyorlar.

Kur Belirlenen Gün İçin Sabitleniyor

Ayrıca belirlenen gün üzerinden sabitlenen kur ile döviz alım ve satım işlemleri yapılıyor. Garanti BBVA’nın müşterilerine sunduğu Forward ürünü sayesinde müşteriler döviz kurlarında yaşanan risklerden kurtulmuş oluyor. Gelir ve gider bakımından aynı kur cinsine sahip olmayan şirketler Forward’tan yararlanıyor. Döviz kurlarına yaşanan dalgalanmalardan Forward’ın ileri tarihe sabitleme özelliği ile nakit akışlarını rahatlıkla kontrol edebiliyorlar.

Ayrıca daha güvenli ticaret yapmak isteyen şirketler de stabil, sürdürülebilir ve  öngörülebilir nakış akışı avantajı ile işletmelerinde finansal anlamda refah artışı yaşıyorlar. Garanti BBVA, Kurumsal İnternet Şubesinde yer alan Forward bölümü üzerinden belirlenen vadeler ile anlık fiyatlara ulaşarak nakit akışlarını kontrol edebilen işlemelerin içleri de rahat oluyor. Ticari hayatta karşılaşan zorluklar ve finansal anlamda yıkıcı olabilecek riskler ortadan kalkıyor.