Garanti ve Yapı Kredi Korona Virüsü Sebebiyle Personellerine İzin Verdi

Garanti ve Yapı Kredi bankaları, Korona Virüsü sebebi ile hamile ve kronik hastalığı bulunan personellerine izin verdi. Para ile yakın temasta bulunan personellerin ise eldiven giymesi zorunlu hale getirildi. Bankalar tarafından gerçekleştirilecek kurum içi ve kurum dışı etkinlikler ise yeni bir karara kadar iptal edildi.

Korona Virüs Bankacılık Sektörüne Sıçradı

Korona Virüs salgının (CoVid-19) Türkiye’de görülmesi ile birlikte Kadir Has Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversite ve 16 Mart itibariyle okullarda eğitime ara verilmişti. Üniversiteler ve okullarda online eğitim sistemine geçilmeye başlandı. Eğitim sektöründen sonra bankacılık sektöründe de çalışan personellere yönelik izinler verilmeye başladı.

Sağlık Bankanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamadan sonra Türkiye’de bir kişide virüse rastlandığı ve salgın durumunun olmadığı belirtildi. Fakat olası bir senaryoya karşı gerekli uyarılar yapıldı. Virüs yayılımını en aza indirmek amacıyla kamu ve özel sektörde pek çok önlem alınmaya başlandı.

İdari İzin Verildi

Garanti Bankası (Garanti BBVA) ve Yapı Kredi Bankası hamile ve kronik hastalığı bulunan personellerine Mart ayının sonuna kadar “idari izin” verdi. Banka çalışan tüm personellere e-posta yolu ile bilgilendirme yapıldı. Gönderilen postada çalışanların ay sonuna kadar idari olarak izinli sayılacağı belirtildi. Garanti Bankası tarafından personellere gönderilen bilgilendirme postasında, “Bankamızın tüm etkinlik ve organizasyonları 30 Nisan 2020 tarihine kadar iptal edilmiştir. Tüm eğitimlerimiz Mart ayı sonuna kadar ertelenmiştir. Yurtdışı konferans/eğitim katılımları ile yurtiçi banka dışı eğitim ve konferans katılımları Mart ayı sonuna kadar durdurulmuştur. Bu süre gelişmelere göre uzatılabilecektir. Bankada 8 kişiden fazla katılımlı tüm toplantıların/komutelerin/görüşmelerin dijital araçlar kullanılarak uzaktan yapılması zorunludur.” ifadeleri yer aldı.