QNB Finansbank’tan Dış Kaynak Açıklaması

QNB Finansbank yeni sağladığı sendikasyon kredisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. 19 farklı ülkeden sağlamış olduğu ve 34 farklı uluslararası bankanın katılımı ile sonuçlanan sendikasyon kredisi anlaşmasının tutarı 457 milyon dolar olduğu belirtildi.

Yapılan sendikasyon kredisi anlaşması Mizuho Bank ve The Commercial Bank koordinatörlüğünde gerçekleştiği açıklandı. 16 Aralık tarihinde imzalanan kredi sonrasında bankalardan gelen yoğun ilgi son derece dikkat çekti. İlginin yüksek olmasından dolayı banka tarafından yeni kararlar alındı. Bu kararlar çerçevesinde vade yapısı uzatıldı ve böylece sendikasyon kredisi formatı içerisinde ilk defa 3 yıl vadeli bir fonlamanın sağlandığı belirlendi.

Bu kredi anlaşmasının gerçekleştirilmesinin ardından QNB Finansbank 2016 yılından sonra ilk kez bankacılık sektöründe 3 yıl vadeli sendikasyon kredisi sağlayabilen banka oldu. Kredinin 58,5 milyon dolarlık kısmı ve 183,7 milyon euroluk kısmı 367 gün vadeli olmak üzere, 150 milyon dolar ve 40 milyon euroluk tutarı ise 3 yıl ve 1 iş günü vadeli olarak gerçekleştirilmiş oldu.

Banka tarafından sendikasyon kredisi sağlanırken aynı zamanda yeni bir finansman daha gerçekleştirilmiş oldu. 2019 yılı Aralık ayında 3 yıl vadeli olmak üzere proje kredileri teminat gösterilerek başka bir bankadan 100 milyon dolar tutarında kaynak elde edildiği açıklandı. QQNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında ‘QNB Finansbank olarak Aralık ayında gerçekleştirdiğimiz kredi anlaşmaları ile Türk ekonomisi ve Türk bankacılık sistemine duyulan güveni bir kez daha ortaya koymuş olduk’ dedi