Halkbank Destek Paketi ile Esnafa Kalkan Oluyor

Yeni tip koronavirüs salgınının Türkiye’yi de etkisi altına almasının ardından Halkbank harekete geçmiş ve “Ekonomik İstikrar Kalkanı” doğrultusunda esnaf müşterilerine yönelik kredi destek paketini sunmuştu. Esnafın üretimde kalmasını destekleyen bu paket, küçük ve orta ölçekli işletmeler için adeta can suyu olarak sayılmıştı.

Banka oluşturduğu “Esnaf Destek Paketi”, “İşletme Kredisi Desteği” ve “Paraf Esnaf Kart” destek paketleri ile hem işvereni hem de çalışan personelleri virüsün olumsuz etkilerinden korumaya başlamıştı. Söz konusu olan bu paketler üretimin devam etmesini, çalışanların da haklarını almasını sağlıyordu. Bu pakete başvuran isimlerden biri de Edirne’de faaliyet gösteren Arslanzade Şekerlemeci’si oldu.

Halkbank Esnaf Destek Paketi başvurusu yapan ve bu paketten yararlanan işletme, bankadan aldığı kredi ile üretimine devam ettiğini açıkladı. İşletme sahibi Arif Meriç, AA muhabirine açıklamalarını yaptı. 41 yıldır şekerleme ve tatlı üretimi yaptığını belirten Meriç, salgın nedeniyle büyük bir sıkıntı çektiklerini ifade etti.

Halkbank Bizlere Kredi Musluklarını Açtı

Meriç açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Her taraf koronavirüs salgınıyla kavruluyor. Biz de esnaf olarak bundan büyük sıkıntı çekiyoruz. Bu sıkıntımızın içinde fakat derler ya ‘iyi gün dostu, kara gün dostu’, öyle bir imdadımıza yetişti ki devletimiz ve aynı zamanda da Halkbank, bizlere kredi musluklarını açtı, ‘yanınızdayız’ dediler. Bizleri öyle bir ferahlattılar ki ben hiçbir işçimi çıkarmadım. Neden? Çünkü biz onlarla varız. Onlar varsa biz de varız.

Halkbank’a gittik o hoş sohbetle, çayımızı kahvemizi içtik. Hiç bekletmeden hijyen şartlarına uyarak güzellikle 5 dakika içerisinde işlemlerimizi gerçekleştirdiler. Kredimizi kısa sürede aldık ve işçilerimizle paylaştık. İyi günde herkes dosttur ama kötü günlerde kara gün dostu önemlidir. Binlerce teşekkür ediyorum Halkbank’a.”