İş Arayanlar Ne Zaman İş Başvurusu Yapmalı?

İş arama sürecindeyken, iş başvurusu yapmak için doğru zamanları beklemek gerekir. Hangi dönemlerde ve ne zaman iş başvurusu yaptığınız önemlidir. Yapılan araştırmalara göre iş başvurusu yapmak için en doğru zaman, Ocak ayıdır. Birçok sektör yılın ilk ayında açık pozisyonları için iş ilanı vermektedir. Ocak ayı içerisinde kariyer sitelerindeki personel alımı için açılan ilanların sayısında büyük bir artış yaşanıyor. Bunun nedeni ise işletmelerin bütçe düzenlemesine bağlı olarak işten çıkarımlar yapması.

İş Başvurusu İçin Doğru Zamanı Bekleyin

Dolayısıyla eğer iş arama sürecindeyseniz, Ocak ayında başvurularınızı yapmalısınız. Bu zamanı oldukça iyi değerlendirmeli ve kendiniz için en uygun olan pozisyonu tercih etmelisiniz. İş arama sürecindeyken özgeçmişinizin güncel olmasına dikkat etmelisiniz. Herhangi bir şirkete, kurum ya da kuruluşa başvuru yapmadan önce güncel bir özgeçmişe sahip olursanız, genel olarak iş arama sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Aynı zamanda sosyal medyadan da bu alanda faydalanabilirsiniz. Başarılı ve başarısız olduğunuz konuları tespit ederek CV düzenlemesi yapmanız yine iş arama sürecinizi hızlandıracaktır.

Ocak ayı haricinde en doğru iş başvurusu yapma zamanı ise yaz aylarında gerçekleşmektedir. Çünkü birçok çalışan yaz ayında yıllık izin kullanmaktadır. Kullanmış oldukları yıllık izin süresinde, kendilerine yeni iş ortamları arayan birçok personel bulunmaktadır. Eğer kendileri için uygun pozisyonu bulurlarsa, yıllık izin sonunda işten ayrılırlar. Bu nedenle en doğru ikinci zaman, yaz mevsimidir. Kış aylarına doğru girerken başvurularınızı yapmanız, açıkta kalan pozisyonlara yerleşmenizi sağlayacaktır.