Halkbank GM Osman Arslan ADFIMI Yönetim Kurulu Başkanı Oldu!

Halkbank GM Osman Arslan ADFIMI Yönetim Kurulu Başkanı Oldu!
Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, İslam Kalkınma Bankası Üyesi Ülkelerde Ulusal Kalkınma Finans Kuruluşluları Birliği (ADFIMI) tarafından gerçekleştirilen Yıllık Genel Kurul Toplantısı’nda, “Yönetim Kurulu Başkanı” seçildi. Arslan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “ADFIMI öncülüğünde güçlerimizi birleştirerek pek çok çalışma ve projede deneyimlerimizi paylaşıyor, ülkelerimizin gelişmesine yönelik etkimizle bankacılık sistemi donanımlarını her geçen gün yükseltiyoruz” dedi.

Osman Arslan 3 Yıl Yönetim Kurulu Başkanı Olacak

Banka tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, Mısır’daki Şarm El Şeyh’te 1-3 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen İslam Kalkınma Bankası (İKB) Guvernörler Kurulu Yıllık Toplantıları’na Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati’ni ile birlikte üye ülkelerin ilgili bakanları ve finans kuruluşlarının önde gelen yöneticileri de katılım sağladı.

İslam Kalkınma Bankası’na üye ülkelerde faaliyet gösteren kamu sermayeli bankalar birliği ADFIMI’nin 2 Haziran’da yıllık genel kurul toplantısı yapıldı. Bu toplantıda Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, 3 yıllığına ADFIMI Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Arslan’dan önce bu görevi, Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir yapmaktaydı.

“Ülkelerimizin gelişmesine yönelik etkimizle bankacılık sistemlerimizin donanımlarını her geçen gün yükseltiyoruz.”

Arslan, ‘ADFIMI öncülüğünde güçlerimizi birleştirerek pek çok çalışma ve projede deneyimlerimizi paylaşıyor, ülkelerimizin gelişmesine yönelik etkimizle bankacılık sistemlerimizin donanımlarını her geçen gün yükseltiyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu misyonumuzu büyüterek sürdüreceğiz. Bu vesileyle güven göstererek, 3 yıllık dönem için beni yönetim kurulu başkanı seçen yönetim kurulu üyelerine, ilgili katılımcı ülkelerin yöneticilerine ve bankacılık otoritelerine teşekkür ediyorum.’ ifadelerini kullandı.