HSBC Karantina Kaldırıldığı Halde Evden Çalışmaya Devam Edecek

HSBC Karantina Kaldırıldığı Halde Evden Çalışmaya Devam Edecek
HSBC Karantina Kaldırıldığı Halde Evden Çalışmaya Devam Edecek

İngiliz bankası HSBC, karantinanın kaldırılmasına rağmen, ofise dönmeyeceğini açıkladı. 2 Aralık 2020 tarihinde İngiltere’de ülke genelinde karantinanın kaldırılması kararı ardından Wall Street bankaları Londra’daki ofislerine geri dönemeye başlayacaklarını açıkladı. Ancak yaşanan durumu hatırlatan HSBC çalışanların büyük bir kısmını evde tutmaya devam edeceğini bildirdi.

Financial News’de yer alan habere göre İngiltere’nin büyük yatırım bankaları arasında HSBC aldığı kararla dikkat çekiyor. HSBC’nin Londra’daki ofisinde 10 bin kişi arasından sadece 350 kişilik kadro ekip çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde HSBC, “Hükümetin insanları olabildiğince evde tutma talebi devam ettiğinden dolayı evde çalışma düzeninde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.” şeklinde açıklama yapmıştı.

Haftanın 2-3 Günü Evden ve Ofisten Çalışma

Evden çalışma modelinde bazı personellerin ve şube çalışanlarının ofislerde çalışmasının zorunlu olduğunu belirtti. ABD bankalarından Goldman Sachs, Jp Morgan ve Citi ise çalışanları ile İngiltere bankalarının açık olduklarını ve gelecek aylarda da çalışanların ofislerine döneceklerini belirttiler.

Eylül ayında HSBC ofise dönüş işlemlerinin birinci kısmından ileriye geçmediğini hatırlattı. Ofise dönüş işlemleri banka Londra’daki Canary Wharf merkezindeki çalışanların sadece yüzde 20’lik kısmını geri getirmeyi hedeflemişti. HSBC çalışanlarının haftanın belirli günleri ofiste, belirli günleri ise evde hibrit bir model ile çalışmalarını sürdüren bankalar arasında yer alıyor. Ekim ayına bakıldığında ise HSBC’nin Finans Birimi Başkanı olan Ewen Stevenson, çalışanarın büyük bir kısmının haftada 2-3 gün ofis ya da evde olduğunu ve hibrit bir çalışma modeli uyguladıklarını açıklamıştı. Bu açıklama sonrasında konu ile ilgili kaynaklara bakıldığında henüz kesin bir karar ve uygulama olmadığı belirtildi.