QNB Finansbank Yeni Kömür Projelerini Artık Finanse Etmeyecek!

QNB Finansbank Yeni Kömür Projelerini Artık Finanse Etmeyecek!

QNB Finansbank, yeni kömür projelerini artık finanse etmeyeceğini açıkladı. Portföyünde bulunan kredilerin vadesinin azami olarak 2032 yılında dolacağını açıklayan banka, iklim değişikliği ile mücadele de tam destek vereceğini ifade etti.

Banka, iklim değişikliği ile mücadeleyi tüm ürün, faaliyet ve politikalarında yaygınlaştırma hedefi doğrultusunda yeni bir adım daha attığını duyurdu. 2015 yılından bu yana yeni kömür termik santrali ve yeni kömür maden yatırımlarına kredi vermeme yönündeki kararlılığını devam ettirdiğini ileten QNB Finansbank, somut bir iklim taahhüdü verdiğini resmen kamuoyuna açıkladı. Böylelikle banka, yeni kömür projelerini artık finanse etmeyecek.

“Müşterilerimizi de dahil ederek yürüttüğümüz bir dönüşüm sürecidir.”

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, “Sürdürülebilirlik QNB Finansbank olarak önce bankamızda biz finansçılarımız ve ailelerimiz ile başlattığımız, akabinde bu bakış açımızı ürünlerimize entegre edip, müşterilerimizi de dahil ederek yürüttüğümüz bir dönüşüm sürecidir. Bu süreçde iklim değişikliği ile mücadele ve sosyal kalınmayı destekleme ana başlıkları altında bir çok adım atıyoruz. Operasyonel süreçlerimizde karbon ayak izimizi düşürmek amacıyla atık yönetimi ve enerji tasarrufu konusunda birçok farklı proje yürütüyor, faaliyetlerimizde verimlilik yaratacak iyileştirmeler yapıyoruz. Sürdürebilirlik ve çevre eğitimleri ile çalışanlarımızın farkındalığına ve gelişimine katkı sağlarken, ürün ve kredi politikalarımızı geliştirerek  müşterilerimizin yeşil dönüşümüne ortaklık etmek amacıyla ilerliyoruz. Yeni kömür yatırımlarını finanse etmeme taahhüdümüz de sürdürülebilir ekonomiye geçiş için verilen önemli bir taahüttür.” dedi ve ekledi:

“QNB Finansbank olarak, sorumlu finansman politikaları ile bankacılık sektörünün dönüştürücü gücünü sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamak için kullanmaya öncelik veriyoruz. Topluma ve çevreye ciddi zararlar verdiğine dair açık kanıtlar bulunan hiçbir finansman faaliyetinde yer almamayı ilke haline getirdik. Bu paralelde 2015 yılından beri yeni kömür yatırım projelerini finanse etmiyoruz. Bu konudaki kararlılığımızı yurt dışından temin ettiğimiz borçlanmalarda verdiğimiz taahhütler ile uluslararası platformda ortaya koyduk. Şimdi ise bu taahüdü ileriye taşıyarak somutlaştırıyor ve kredi politikalarımızı bu paralelde şekillendiriyoruz”