Halkbank Net Karı Hakkında Açıklama Yaptı

Halkbank Net Karı Hakkında Açıklama Yaptı
Halkbank Net Karı Hakkında Açıklama Yaptı

Halkbank 2020 yılının üçüncü çeyreğine dair finansal sonuçlarını paylaştı. Halkbank 2019 yılına kıyasla toplamda net karını yüzde 45,2 artırarak toplamda 663,7 milyar TL’ye ulaştı. Halkbank’ın nakdi kredileri 453,9 milyar TL olarak seyrederken, toplam kredileri 561,2 milyar TL olarak kaydedildi. Bankanın bu yıl üçüncü çeyrek aktif toplamı 206,6 milyar TL artarak kendini ikinci sıraya taşıdı.

Halkbank’ın toplam mevduatı ise yüzde 48 oranında yükseldi ve 440.6 milyar TL olarak kaydedildi. Halkbank Genel Müdürü olan Osman Arslan, “Üçüncü çeyrek boyunca iş yerlerinin yeniden faaliyete geçmesi, sınırlı da olsa turizm bölgesindeki işletmelerin müşteri kabul etmeye başlaması ve yurt dışından gelen siparişlerin artması ekonomideki iyimserliği artıran faktörler olmuştur.” dedi.

Arslan: Tüm Sektörlere Desteğimizi Artırdık

Arlan konuşmasına, “Stratejik sektörlerde faaliyet gösteren ihracatçılarımızın yüksek performansı, sanayimizin uluslararası rekabet gücünü de göstermiştir. Bu dönemde tüm sektörlere desteğini artıran Bankamız, artık geride kalan bu zor günlerde müşterilerimizin yüzünün asılmasına müsaade etmemiştir.” şeklinde devam etti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı ile Halkbank’ın Türkiye ekonomisi için yeni hedefler belirlediğini ve üzerine düşen sorumluklarını yerine getirdiğini belirten genel müdür yardımcısı, “Bu hedeflere giden yolda, imalatçılarımıza daha fazla katkı vermek için çalışacağız. Pandemi dönemine özel uygulamalarımızın yanı sıra, yenilikçi ürünlerle reel kesime yönelik desteğimizi sürdüreceğiz. Son olarak Mikro İşletme Destek Paketi ile KOBİ’lere, temel maliyetlerini karşılayabilmeleri amacıyla 100 bin TL’ye kadar nakit desteği sağladık. Daha fazla istihdam ve üretim, daha fazla ihracat anlayışıyla işletmelerin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Turizm Destek Paketi

Arslan, “Turizm sektöründe konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri ile seyahat acentesi, tur operatörü ve diğer rezervasyon hizmetlerini sağlayan işletmeler için son olarak 100 bin TL’ye kadar limit sunan Turizm Destek Paketi geliştirdik. Bacasız sanayi olarak ifade ettiğimiz turizm sektöründe işletmelerin desteklenmesini çok önemsiyoruz. Yeni tip koronavirüsün en kısa sürede hayatımızdan çıkmasıyla birlikte sektörün yeniden canlılık kazanacağına ve Türkiye’nin doğal güzellikleriyle turistler için büyük bir cazibe merkezi olacağına inanıyoruz.”

Esnaf ve Sanatkârlarımızın Hep Yanında Olduk

“Biz 82 yıllık tarihimiz boyunca esnaf ve sanatkârlarımızın hep yanında olduk. Onları pandemi sürecinde de yalnız bırakmadık. Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında kullandırdığımız kredilerin yüzde 21,4’ünü esnafımıza kullandırdık. Esnaf Destek Paketi kapsamında 746 bin esnafımıza 29 milyar TL kredi desteği sağladık.

Esnaf ve sanatkârlarımızın Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli esnaf kredilerinin, ödeme zamanı gelen taksitlerini de Cumhurbaşkanı Kararı ile hem ikinci hem de üçüncü çeyrekte üçer ay süreyle erteledik. Kuruluş misyonumuzun gereği olarak esnaf ve sanatkârlara verdiğimiz bu destekler Bankamıza Ahilik Hizmet Ödülü kazandırmış, Ticaret Bakanlığı’mız tarafından takdim edilen bu ödül hepimizi gururlandırmıştır.” diye ekledi.

Kredi Kartı Sayımız 5,2 Milyona Yaklaştı

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Kredi kartı sayımız 5,2 milyona, toplam banka kartı sayımız ise 20 milyona yaklaştığı için Paraf’ın tek kart özelliği ile çok büyük bir potansiyel taşıdığına inanıyoruz. Aynı şekilde ticari kart alanında da ciddi bir atılım yaptık. Yeni dönemde, ticari kart alanının yeni lideri olmak istiyoruz. Eğitim kurumlarıyla yaptığımız iş birlikleri sayesinde Banka kartlarımız 550 bin üniversite öğrencisi tarafından hem banka kartı hem de giriş kartı olarak kullanılıyor. Özellikle gençler tek kart ve temassız kullanım özelliği sunan Paraf’a büyük ilgi gösteriyor.”

Halkbank’ın gençleri unutmadığını ve onlar için de ürünler geliştirdiklerinin altını çizdi. Genel müdür Arslan, “Gençleşen müşterilerimizin ihtiyaçlarına özel olarak kadrolarımızı da gençleştiriyoruz. Bu yıl aramıza katılan arkadaşlarımızla beraber, bankacılık alanındaki uzman kadromuzu biraz daha genişlettik. İstihdam desteklerimizi artırdığımız bu dönemde, iş gücüne yeni katılan birçok gencin ilk tercihi olmaya devam ediyoruz.” ifadelerini de açıklamasına ekledi.