HSBC Bank Bangladeş İçin Desteğini Arttırıyor

HSBC Bank tarafından 18 Nisan Cumartesi günü yapılan basın açıklamasında Bangladeş’te bulunan Hong Kong ve Şangay Banka şirket yetkilileri yeni bir destek haberi verdi. Habere göre HSBC Bank, koronavirüs salgını karşısında sürdürmekte olduğu desteklerini arttıracak. Yardıma muhtaç ailelere sunulacak olan acil ihtiyaç paketleri (gıda ve temizlik ürünleri), tıbbi malzeme satın alması gereken sağlık kurumları, yapılacak olan yardım dağıtım alanları arasında olup ekstra destek planları arasına dahil edildi. HSBC Bank tarafından ayrılmış olan ek fonlar bu alanlardaki yardımlar için kullanılacak.

HSBC Bank tarafından Bangladeş’te arttırılacak olan bu yardımların bir miktarı ise bankanın kurumsal müşterileri tarafından yapılan destekler ile karşılanacak.

HSBC Bank 5.000 İhtiyaç Sahibi Aileye Destek Olacak

HSBC Bank, Şehir Yardım Ekipleri, STK (Sivil Topluk Kuruluşu) ve Vakıfların bir araya gelmesi ile sürdürecekleri bu yardım çalışmalarıyla 5.000 aileye acil ihtiyaç paketi altında erzak ve temizlik ürünleri şeklinde destek sunulacak.

HSBC Bank, ayrıca Chattogram ve Dakka’daki tıbbi çalışana kişisel koruyucu ekipman ve KN95 maskeleri sağlayabilmek adına WaterAid şirketi ile ortaklık kurmuştur. Başlatmış olduğu bu yardım girişiminin bir parçası olarak da sağlık personellerine ‘Enfeksiyon Önleme ve Kontrolünü Sağlama’ eğitiminin verilmesine de katkıda bulunacaktır.

Geçtiğimiz günlerde de HSBC Bank, COVID-19’dan etkilenen tekstil ve hazır giyim üzerine faaliyet göstermekte olan ticari müşterilerine bankacılık alanında geniş kapsamlı bir yardım programı sunacağını da açıklamıştı.