Halkbank Ticari Ödemelerde Yeni Sistemini Tanıttı

Halkbank, ticari faaliyetlerin kolaylaşması ve ticaret işlemlerinde doğan riskin azaltılması adına “Halkbank Güvenceli Dijital Ödeme Sistemini” tanıttı. Bu sistem ile birlikte banka, ticari işlemin başladığı andan, neticelenmesine kadar tüm ödeme ve tahsilat işlemlerinin güvence altına alınmasını sağlıyor.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “Yeni hizmetimizin, vadeli alım satım yapan tüm işletmelerin işlerini kolaylaştırmasını ve büyümelerine yönelik pozitif etki yapmasını beklemekteyiz” ifadelerine yer verdi.

Yeni Hizmet ile Vadeli İşlemler Kolaylaşacak

Özellikle KOBİ’lerin ticari faaliyetlerini göz önünde bulundurularak hazırlanan sistem, vadeli alım satımlarda ekstra güven sunuyor. Güvenceli Dijital Ödeme Sistemi, ticarette yoğun olarak tercih edilen çek, senet, teminat mektubu gibi araçların yerine de kullanılabiliyor. Sistem, operasyonel kolaylık ve maliyet avantajı sağlıyor.

Sistemin devreye girebilmesi için, borçlu tarafa Güvenceli Ödeme Sistemi limit tanımlaması yapılması gerekiyor. Ardından tüm işlemlerin Halkbank’ın kurumsal internet şubesinden de gerçekleştirilebiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan şu cümleleri kaydetti:

‘Ticaretin doğası gereği oluşan risk ve taraflar arasında oluşabilecek güven sorunu, iş yapılmasını engelleyecek boyuta ulaşabilmektedir. Bu konulara çözüm bulmak üzere oluşturduğumuz dijital ödeme sistemi, ticaretin başından sonuna kadar ödeme ve tahsilatın Halkbank tarafından güvence altına alınmasını sağlamaktadır. Yeni hizmetimizin, vadeli alım satım yapan tüm işletmelerin işlerini kolaylaştırmasını ve büyümelerine yönelik pozitif etki yapmasını beklemekteyiz.’