Albaraka Garaj 6’ncı Dönem Başvuruları Başladı!

Albaraka Garaj 6'ncı Dönem Başvuruları Başladı!

Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından oluşturulan, teknoloji tabanlı ürün ya da hizmetleri geliştirmek adına girişimcilerin desteklendiği Albaraka Garaj platformunun 6’ncı dönem başvuruları başladı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çetin, “Geleceğin parlak girişimlerinin desteklenmesi noktasında Albaraka Garaj olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Albaraka Garaj Yeni Girişimleri Bekliyor

Banka tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, programa katılan girişimcilere hibe ile birlikte mentorluk, eğitim, network, API ve ofis desteği gibi imkanlar da verilecek.

Albaraka Garaj Hızlandırma Programı’na 20 Temmuz’a kadar başvuru yapılabileceği belirtildi. Geçen dönemlerde FinTek’ten SaaS’a, yapay zekadan regülasyon teknolojilerine, eğitimden sağlık teknolojilerine kadar birçok alanda girişim desteklendiği de ifade edildi. Albaraka Türk bünyesindeki diğer iştiraklerin de desteklediği Albaraka Garaj Hızlandırma Programı startup ekosistemine değer katmaya çalışan projelerin kabul edildiği vurgulandı.

Girişim Başına 100 Bin TL Hibe

Kurulduğu günden bu yana 100’den fazla girişimi destekleyen, hibe ve ürün/hizmet satın almalarıyla 10 milyon TL’den fazla finansal destek ayıran Albaraka Garaj girişim dünyasına önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Program kapsamında kabul edilen her bir girişim başına, 100 bin TL’ye kadar hibe veriliyor.

Hibe ile birlikte; AlbarakaTech Global, Albaraka API, APY Ventures, Albaraka Portföy Yönetimi, Insha Ventures gibi Albaraka Türk iştirakleriyle iş birliğinin yanı sıra Amazon Web Services, Microsof, Hubspot, Notion, Twilio gibi global araçlar girişimlerin kullanımına veriliyor.

Bu yıl da onlarca girişime kapılarını açacak olan Albaraka Garaj’a başvurular ‘www.albarakagaraj.com’ adresi üzerinden yapılıyor.

“Albaraka Garaj olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çetin şunları kaydetti:

“Startup dünyasının potansiyeli yüksek girişimlerini desteklemek iş dünyamız için çok kıymetli. Bu yıl da 6’ncı defa kapılarını açacak olan Albaraka Garaj’da yeni girişimleri ağırlayacağımız için heyecanlıyız. Geleceğin parlak girişimlerinin desteklenmesi noktasında Albaraka Garaj olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Ürününe, hizmetine inanan, projesiyle girişim dünyasında yerini alan girişimcileri Albaraka Garaj’a başvurmaya bekliyor ve başarılar diliyorum.”