Halkbank’tan Türkiye Sigorta’ya Sermaye Devredildi

Halkbank'tan Türkiye Sigorta'ya Sermaye Devredildi
Halkbank'tan Türkiye Sigorta'ya Sermaye Devredildi

Halkbank’ın iştirakleri arasında  Bi̇leşi̇m Alternati̇f Dağitim Kanallari A.ş., Demi̇r-halkbank (Nederland) N.v., Halk Faktori̇ng A.ş., Halk Fi̇nansal Ki̇ralama A.ş., Halk Gayri̇menkul Yatirim Ortakliği A.ş. yer alıyor. Ayrıca Halk Varlik Ki̇ralama A.ş., Halk Yatirim, Menkul Değerler A.ş., Halkbank A.d. Skopje, Halkbank A.d., Beograd, Kobi̇ Gi̇ri̇şi̇m Sermayesi̇ Yatirim Ortakliği A.ş., Kredi̇ Kayit Bürosu A.ş., Platform Ortak Kartli Si̇stemler A.ş. ve Türk P Ve I Si̇gorta A.ş. yarı alıyor.

Ancak Halkbank, 2.250.000 ile yüzde 16,67’lik orana sahip olan Türk P ve I Sigorta’nın sermayesini devretti. 29.12.2020 tarihi itibarı ile toplamda %16,6667’sini temsil eden Türk P ve I Sigorta sermayesinin hisselerini  Türkiye Sigorta’ya devretti. İnvesting’de yer alan habere göre Halkbank’ın devir işlemleri ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) açıklamada bulundu.

Hisse Devir Sözleşmesi İmzalandı

Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklama ise bu şekilde gerçekleşti.

“İlgi: 16.10.2020 tarihli özel durum açıklamamız.

Bankamız iştiraki olan Türk P ve I Sigorta A.Ş. sermayesinin %16,6667’sini temsil eden hisselerimizin Türkiye Sigorta A.Ş.’ye devri amacıyla, alıcı sıfatıyla Türkiye Sigorta A.Ş. ve satıcı sıfatıyla Bankamız arasında 29.12.2020 tarihinde hisse devir sözleşmesi imzalanmış olup hisse devirleri yine aynı tarih itibarıyla tamamlanmıştır.”