HSBC ABD’deki 90 Şubesini Sattı!

HSBC ABD’deki 90 Şubesini Sattı!
HSBC ABD’deki 90 Şubesini Sattı!

Koronavirüs sürecinde karlılık oranı önemli boyutta düşen HSBC, küçülme planlarını uygulamaya devam ediyor. Avrupa’nın en büyük bankalarından biri olan HSBC Holdings Plc., karlılık oranını arttırma projesi doğrultusunda 90 şubesini daha sattı. Banka bu satışla birlikte ABD’deki perakende bankacılık faaliyetinden çıkmış oldu.

35 Şube Daha Kapatılacak

Merkezi Londra’da bulunan bankanın uluslararası varlık yönetim merkezine dönüştürülerek yaşamına devam etmesi bekleniyor. Böylelikle HSBC, 20 ile 25 şube arasında değişen bir ağa sahip olarak bankacılık faaliyetlerine devam edecek. Dolayısıyla bankanın gelecek dönem içerisinde 35 şubesini daha kapatması bekleniyor. Tüm bu düzenlemeler ile birlikte 100 milyon dolarlık bir vergi öncesi maliyet yaratılması hedefleniyor.

HSBC Rekabet Edebilecek Güçte Değildi

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan HSBC İcra Kurulu Başkanı Noel Quinn, “Bunlar iyi işletmeler, ancak rekabet edebilecek ölçüye sahip değildik” ifadelerine yer verdi.

Quinn yapılan satış işlemiyle ilgili olarak bankanın 80 şubesinin ABD’deki Rhode Island merkezli bir bölgesel banka olan Citizens Financial Group Inc.’e satıldığını da belirtti. Diğer 10 şubenin de Cathay Bank tarafından alındığını dile getirdi.