Santander İkinci Çeyrekte 9 Kat Fazla Cari Hesap Açtı!

Santander ikinci çeyrek verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre bankanın Ocak ve Mayıs arasındaki verilerine göre, Ağustos ayındaki tüm bankacılık sistemlerinden 9 kat fazla cari hesap açtığı görüldü.

Bankanın sadece Ağustos ayı içerisinde 76 bin 500 adet yeni cari hesap açtığı görüldü. 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 732 artış olduğu görüldü. Açılan hesaplardan 70 bin adeti Santander Life platformuyla oluşturuldu. Bu rakamlara göre banka bu yıla ait en yüksek cari hesap açılışına sahip oldu.

Santander Cari Hesaplarında Yüzde 732 Artış!

Santander tarafından açıklanan verilerin 2019 ile 2020 dönemleri karşılaştırıldığında, cari hesap açılışında yüzde 732 artış meydana geldiği görüldü. Bu durumun sosyal mesafenin arttığı dönemde daha yoğun bir şekilde yaşandığına dikkat çekildi. Dijital kanalların daha sık kullanılması, cari hesap kullanımında artış meydana getirdi. Banka, dijital kanalların kullanımının müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla en iyi çözüm yolu olduğunu ifade etti.

Santander CEO’su Miguel Mata konuya yönelik olarak şu açıklamayı yaptı:

“İnsanların özellikle bu dönemlerde ürünlerimize duyduğu güvenden çok gurur duyuyoruz. Günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için dijital çözümler sunarak müşterilerimize yardımcı olmaya ve destek vermeye çalışıyoruz. Sorumlu bir banka olmaya ve sosyal içerme için daha fazla fırsat yaratmaya odaklandık. Ekiplerimiz yeni çözümler tasarlamak için yoğun bir şekilde çalıştı ve yakında daha da fazla inovasyonu duyuracağız. “