HSBC Bank Çin’de Yüksek Gelirli Tahvil Fonu Başlattı

HSBC Bank Küresel Varlık Yönetimi 15 Nisan günü Çin’de MRF (Fonların Karşılıklı Tanımlanması) programı kapsamında başlatmış olduğu HSBC Asya Yüksek Gelirli Tahvil Fonu’nun sunulacağını duyurdu. Fon gelir akışının oluşturulması ile birlikte elde edilecek olan karın ise müşterilerine sunulacağını bildirdi.

HSBC Bank tarafından başlatılacak olan yüksek gelirli tahvil fonu, diğer mevcut fonlara nazaran daha avantajlı olacak. Çünkü diğer fon seçeneklerine göre kar oranı, dolayısı ile getirisi daha yüksek olacak.  Orta ve uzun vadede sermaye kazanma potansiyeline sahip olan sabit gelirli menkul kıymetlere yatırım yapılmasına dayanan yüksek gelirli tahvil fonunun kazançları yüksek oranlara ulaşacak.

HSBC Jintrust Fund Management şirketi olarak, Çin’de yeni tip yüksek gelirli tahvil fonunun ana temsilcisi olarak görevlerini sürdüreceğini açıklayan HSBC Bank, fon iş planını şu şekilde bildirdi. Çin’de bulunan HSBC Bank Limited Şirketi tarafından başlatılacak olan fon, diğer bölgelere distribütörlük şeklinde dağıtılacaktır.

HSBC Bank Fonun En Az Yüzde 70’ini Devlet Kurumlarına Yatırılacak

Fonun net varlık değerinin en az yüzde 70’i devlet, devlet kurumları veya Asya’daki şirketler tarafından çıkarılan veya garanti edilen çeşitlendirilmiş bir sabit gelirli menkul kıymet portföyüne yatırılacaktır.

Fon, gelir potansiyeli fırsatlarını en üst düzeye çıkarmak için Asya’daki yüksek getirili tahvillere maksimum yüzde 45’e yatırım yapılacak. USD hisse sınıfının en son yıllık kar getirisi yüzde 4,86 idi.

HSBC Bank tarafından sunulacak olan yüksek gelirli tahvil fonu; Çin, Hindistan ve Endonezya gibi gelişmekte olan Asya ülkelerinin yanı sıra Singapur ve Kore gibi gelişmiş ülkelerden oluşacaktır.

Mevcut küresel düşük faizli ortama bakıldığında, Asya kredisinin yüksek getiri avantajı var. HSBC Küresel Varlık Yönetimi, bu fonun sağlam temeller üzerine kurulduğunu ve herhangi olumsuz durumlardan etkilenmemesi için uzun vadeli yatırımlar üzerine kurgulandığını bildirdi.