HSBC Bank, TSB ve First Direct Müşterilerinin Hesapları Sabah Kilitlendi

HSBC Bank, TSB ve First Direct müşterileri bu sabah 1 saatliğine hesaplarına erişemedi ve hiçbir işlem gerçekleştiremedi. Web siteleri ve uygulamaları çöken banka müşterileri hesaplarının kitlenmesi sebebi ile zor anlar yaşadı.

Bankalar bu aksaklık için ilgili açıklamayı yaptı ve saat 06:00 ile 07:00 saatleri aralığında genel ağı bakımından bir sorun yaşandığını bildirdi. Web siteleri, uygulamalar, internet bankacılığı ve hatta telefon ile işlemlerini gerçekleştirmenin mümkün olmadığı bu bir saatlik süre, müşterilerden şikayetlerin adeta yağmasına sebep oldu.

Yaşanan kesinti süresinde gelen şikayetlerin tutulduğu rapora göre TSB Bank’a gelen şikayet sayısı 344. Ve bu 344 şikayetin yüzde 66’sı internet bankacılı, yüzde 27’si mobil bankacılık ve yüzde 5’i de web sitesinde yaşanan sorunlara aitti.

HSBC Bank Şikayetleri Daha Fazla

HSBC Bank bu bir saatlik kesinti içerisinde 627 tane sorun bildirimi aldı. First Direct şikayetlerine ait rapor sayısı ise 327 olarak bildirildi.

1 saatlik süre içerisinde yaşamış olduğu sıkıntıyı Twitter hesabında paylaşan bir TSB müşteri ise sorununu şu şekilde belirtti. “@TSB çevrimiçi bankacılık ve bankacılık uygulaması yine erişim sorunu veriyor. Bu sık sık oluyor ve neden hala buna bir çözüm bulunamıyor?”

Bankalar Müşterilerinden Özür Diledi

Aynı şirket grubuna dahil olan HSBC Bank ve Fisrt Direck adına ilgili konuşmayı İngiltere basın sözcüsü yaptı ve müşterilerine özür dileklerini şu kelimeler ile sundu.  “Bu sabah yaklaşık bir saat (sabah 6’dan itibaren), HSBC İngiltere müşterilerimizin mobil ve çevrimiçi bankacılığına giriş yapmalarını engelleyecek bazı sorunlar. Ancak üzerinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bunun yol açmış olabileceği rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.”

TSB sözcüsü de müşterilerinden özür dilemek adına şu açıklamalarda bulundu. : “Bazı müşterilerimizin bu sabah kısa bir süreliğine internet bankacılığı ve mobil uygulaması ile ilgili aralıklı olarak sorunlar yaşadıklarının farkındayız. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.”