ING Bank Ekonomistleri Ev Almak İçin 2021’i Öneriyor

ING Bank Ekonomistleri Ev Almak İçin 2021'i Öneriyor
ING Bank Ekonomistleri Ev Almak İçin 2021'i Öneriyor

Rtl Nieuws’da yer alan habere göre ING Bank önümüzdeki yıl ev satın almanın daha uygun fiyatlarda olacağını açıkladı. Ev alma konusunda fikri olanlar ya da meslek olarak konut işlerinde çalışanlar için 2021 yılı daha iyi olacak. ING Bank’ın ekonomi uzmanları, konut piyasasındaki fiyatların önümüzdeki sene daha uygun olacağını öngörüyorlar. ING Bank sahibi tarafından kullanılan evin değerinin ortalama yüzde 0,5 düşük olması bekleniyor.

ING Ekonomi Departmanı 2021 yılıın ilk çeyreğinden 2022 yılının başlarına kadar fiyatların düşük olarak seyredeceğini tahmin ediyorlar. Bu görüşlerinin sebebinin ise temelinde önümüzdeki yıllın işsizlik düzeyinin artacağı ve de korona krizinde gerçekleşeceği tahmin edilen azalma yer alıyor. Daha fazla insanın yeniden yerleşme planlarının bir süreliğine ertelendiği dönemde taleplerin de düşmesini normal olduğu gözlemleniyor. Banka gelecek yıl için 200.000 birim ile yüzde 10’dan daha fazla ev satılacağını savunuyor.

Vergiler Artacak!

Diğer bir yandan ise 4 tona kadar olan evlerin de fiyatlarının artması gelecek yıldan beklentiler arasında yer alıyor. Bunun nedeni ise fiyat kategorisinde mevcut verdilerin 18-35 yaş arasındakiler için bir kerelik kaldırılıyor olması.

1 Ocak 2021 itibarıyla yatırımcılar için transfer vergilerinin yüzde 2’den yüzde 8’e ulaşacak olması nedeniyle ING Bank konut taleplerinin azaltılmasını ve ev sahibi olmak isteyenler ile piyasanın daha az rekabet halinde olmasını öneriyor. İpotek maliyetlerinde de düşüş yaşamaması ING Bank Ekonomistlerine göre 2021 yılında daha fazla düşerek harcanabilir geliri 24’ten 23’e düşürmesi bekleniyor. Banka 2021 yılında gelirlerin daha fazlasına sahip olacağı beklentisi ile böyle düşündüğünü belirtiyor.