Deutsche Bank Çalışanlarının Bir Kısmını Başka Yere Taşıyacak

Deutsche Bank Çalışanlarının Bir Kısmını Başka Yere Taşıyacak
Deutsche Bank Çalışanlarının Bir Kısmını Başka Yere Taşıyacak

Live Mint’te yer alan habere göre Deutsche Bank, New York çalışanlarının bir kısmını başka bir yere taşıyabilir. Almanya’nın en büyük bankası pazar günü yaptığı açıklamada 2022 yılına kadar 18.000 kişi ile yollarını ayıracağını kesinleştirdi. Banka New York’ta bulunan toplamda 4.600 personelinin yarısını önümüzdeki beş yıl içerisinde ABD’de yer alan diğer merkezlerine taşıyabilir. Alman yatırım bankasının CEO’sunun Financial Times’a yaptığı açıklamada pek çok çalışanın evden çalıştığını belirttikten sonra virüs salgını için “bize bir ton şey öğretti” dedi.

Christiana Riley, pandemi nedeni ile son 9 aydır evden düzenli ve etkin bir şekilde çalışan personellerin, daha düşük maliyetli merkezlere gönderilmesi konusunda ise geçtiğimiz günlerde “sert kavgalar” ile durumun etkisiz olacağını söylemişti. Banka personel sayısı ile ilgili daha küçük cepler ve merkezler geliştirerek 5 yıllık süreçte yarıya indirmeyi düşünebileceğini de açıklamasına ekledi. Riley ise çalışma düzenlerindeki değişikliklerin pandeminin neden olmasının diğer bankalarda da aynı etkileri göstereceğini düşündüğünün açıkladı.

Ofis Boşaltılıyor

Bankaların personellerinin herhangi bir yerden çalışmalarına izin veren bazı firmaların uyguladıkları modelleri takip etmektense “işgücünü ABD’nin farklı düşük maliyetli bölgelerinde yoğunlaştırması” beklentiler arasında yer alıyor. Riley yatığı açıklamada “New York’un bir dereceye kadar bir merkez olarak kalacağı konusunda iyimserim. New York ve çevresinde önemli miktarda kurumsal sermayeye sahip olmaya devam edeceksiniz … Ancak bu belki de tüm bu insanlar için geçerli olmayacak.” dedi.

Bankanın halihazırda New York ve Amerika dışında Jacksonville Florida’da uyum, insan kaynakları ve risk gibi alanlarda da toplamda 2.00 çalışanı bulunuyor. Ayrıca Kuzey Carolina, Cary’de ise teknoloji merkezi bulunuyor ve orada da 600 çalışan mevcut. Frankfurt merkezli banka Manhattan’ın Columbus Circle’daki yeni genel merkezi için 60 Wall Street’teki ofisini boşaltacağını duyurdu. Ayrıca iki yıl içerisinde maliyetlerini de 300 milyon euro düşürmeyi beklediklerini de ekledi.