ING Bank Kadınların Her Sporu Yapabileceğine İnanıyor

ING Bank Türkiye tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde “Spor ve Toplum Cinsiyet Araştırması” sonuçlarını açıkladı. Araştırma verilerine göre kadınların yüzde 53’ü koşulsuz şartsız her sporu yapabileceğine inanıyor.

Banka tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda birçok kadının spor alanında cinsiyeti nedeniyle cesaret duymadığı belirtildi. Araştırma sonuçlarına göre kadınların yüzde 53’ü “Herhangi bir koşul gerektirmeden kadınların tüm sporları yapabileceğini düşünüyorum” dedi. Katılım sağlayan kadınların yüzde 47’si, erkeklerin de yüzde 36’sı ancak gerekli özelliklere sahip kadınların belli spor dallarını yapabileceklerini söyledi.

Araştırma verileri içerisinde katılımcıların kendilerine uygun sporları tanımlaması istendi. Kadınlrın yüzde 21’i “vücut yapılarına uygun olması”, yüzde 16’sı “spor dalının ağır güç gerektirmemesi”, yüzde 5’i “estetik olması” gerektiğini dile getirdi.

Spor dalları ile cinsiyet uyumunun da sorulduğu araştırma içerisinde, kadınlar ve erkekler arasında çocukların cinsiyetlerine göre spor dalı tercih ettiklerini gösterdi. Verilere göre her iki cinsiyete de uygun olduğu düşünülen sporlar arasında yüzme, kayak, atletizm ve tenis yer aldı. Sırası ile bu spor dalları yüzde 99 yüzme, yüzde 98 kayak ve yüzde 97 atletizm ile tenis olarak kayda geçti.

ING Bank Araştırması Spor ve Okul Başarısı Arasındaki İlişkiyi Kanıtladı

Spor dallarında cinsiyete göre uygun bulunma oranları da dikkat çeken sonuçlardan biri olarak yer aldı. Araştırmaya katılan kişilerin yüzde 48’i güreşin, yüzde 41’i halterin erkeklere daha uygun bir spor dalı olduğunu vurguladı. Katılımcıların yüzde 20’si jimnastiğin, yüzde 12’si ise voleybolun kadınlara daha uygun spor dalları olduğunu belirtti.

Araştırma içerisine katılan kişilerin yüzde 96’sını çocukluk dönemleri içerisinde yapılan sporun, gelecek yaşamı olumlu yönde etkilediğini ifade etti. Katılımcılara göre spor yapan çocuklar, yapmayan çocuklara göre daha öz disiplin, zaman yönetimi ve başarı sahibi oluyor.

Ebeveynlere yönelik olarak sorulan sorularda kızların; yüzme, tenis, jimnastik, voleybol ve kayakla ilgilenmesini isteniyor. Erkek çocukların ise  yüzme, basketbol, tenis, kayak ve futbol spor dallarına yönelmesi gerektiği ifade ediliyor.