Tasarım Ödülü Alan Akbank Mobil Yeniliğe Yenilik Katıyor

Mobil uygulamasına müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak için katmış olduğu yenilikler ile kısa süre içerisinde uluslararası tasarım ödülüne layık görülen Akbank Mobil, yeniliklerine hız kesmeden devam ediyor. En son geçtiğimiz Eylül ayında tamamen yenilenen Akbank Mobil, yenilenme önceliğine müşteri memnuniyeti ve tasarım ilkelerini koydu. Stratejisini iyi bir şekilde yöneterek tasarım ödüllü almaya hak kazanan Akbank, karmaşık bir sisteme sahip olan finansal konuları herkesin anlayabileceği, yalın bir hale getirdi.

Akbank Mobil, Yeni Uygulamalarla Şubeye Gitme Devrini Kapatıyor

Finansal işlemleri daha anlaşılır bir hale getiren Akbank, aynı zamanda günlük bankacılık işlemleri ve yatırım konularına da el atıyor. Müşterilerine finansal anlamda destek olacak ipuçlarını bünyesine taşıyan Akbank, bunun yanı sıra mobil uygulaması kullanılarak dakikalar içerisinde Akbank müşterisi olma hizmeti sunuyor. Akbank müşterisi olmayan ve Akbank’lı olmak isteyen kişiler Akbank uygulamasını indirip, kişisel bilgilerini girdikten sonra müşteri temsilcileri ile görüntülü konuşarak dakikalar içerisinde Akbank hesaplarına kavuşabiliyor. Bu da bankacılık tarihinde bir ilk olarak göze çarpıyor! Akbank, bu adımı ile şubeye gitme devrini tamamen kapatacağa benziyor.

Akbank Mobil’in Sunduğu Diğer Yenilikler Şu Şekilde;

  • Para transferlerine yeni bir soluk getiren Akbank, müşterilerine havale ve EFT işlemlerini aynı menü üzerinden sunuyor.
  • Para transferlerini sosyal bir hale de getiren Akbank, Bluetooth ile yakındaki Akbank’lılara ve telefonlarına kayıtlı olan QR kodlarını kullanarak Akbank müşterilerine kolaylıkla para transferi sağlıyor.
  • Akbank Mobil ile birden fazla kişiye tek işlem ile para transferi özelliği geldi.
  • Anlaşmalı kurumlara ait olan QR kodunun kameraya okutulması ile fatura ödeme devri başladı.
  • Android kullanıcıları Akbank Mobile giriş bile yapmadan telefonlarını POS cihazlarına yakınlaştırarak ödeme yapabiliyor.
  • Akbank’ta bulunan tüm yatırımlar, tek bir ekran ile görünebiliyor. Güncel bakiye görünürken, hisse senedi, döviz vb. hareketlerde aynı ekranda!