Garanti BBVA’dan Cinsiyet Eşitliği Kredisi

Garanti BBVA, Cinsiyet Eşitliği Kredisi ile Türkiye’de bir ilke imza atmaya devam ediyor. Kredi faizinin kadın ve erkek çalışanlara eşit fırsatlar sunması konusunda endekslediği Gender Loan yapısının ikinci anlaşmasına imza attı. Garanti BBVA, Cinsiyet Eşitiği Kredisi kapsamında ikinci anlaşmasını Limak Grubu bünyesinde faaliyet gösteren 4 turizm firması ile gerçekleştirdi.

Limak Grubu’na Cinsiyet Eşitliği Kredisi

Garanti BBVA, Limak Grubu bünyesindeki 4 turizm firması ile toplam 151,2 Milyon TL’lik kredi sözleşmesi imzaladı.

Söz konusu programın kapsamı hakkında Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin;

“Türkiye’de hayata geçirdiğimiz Gender Loan yapısıyla, şirketler cinsiyet eşitliğinde atacakları adımlar sayesinde daha uygun koşullarda finansman sağlama imkânı elde ediyor. Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Gender Loan anlaşmasından kısa süre sonra cinsiyet eşitliği kredi yapısını tekrarlayarak Türkiye’nin iş yaşamında kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasına katkı sunuyoruz.

Garanti BBVA olarak, kadınların ekonomiye aktif katılımı konusunda hem Bankamızda hem de müşterilerimize yönelik birçok çalışma ve ilki gerçekleştirdik. Gender Loan kredi yapısıyla da cinsiyet eşitliği konusunda iyi performans sergileyen firmaları ödüllendirerek, diğer firmaların bu alandaki performanslarını geliştirmeleri için teşvik sağlıyoruz.

Türkiye’de sürdürülebilir ekonominin güçlenmesi adına Limak’ın yaptığı katkıyı ve kadın-erkek eşitliği alanında öncü bir anlaşmaya imza atmasını çok önemsiyoruz.

Sürdürülebilir finansman alanında, iklim değişikliği ve etkileri konusunda aldığımız inisiyatiflere bir yenisini daha eklediğimiz bu kredi yapısıyla bankacılık sektöründeki öncü ve lider konumumuzu koruyoruz.

Ülkemizde eşitliği sağlamaya yönelik çalışmalarımız, sürdürülebilirlik alanındaki teşviklerimizle firmaları harekete geçirmek, reel sektörün de konuya istekle yönelmelerine destek vermek kurum kültürümüzün bir parçası.

Ülkemizde sürdürülebilirlik alanında iyi performans gösteren şirketlerin Gender Loan gibi yenilikçi kredi yapılarına ilgi göstereceğine ve mevcut kredilerini bu yapıya çevirme konusunda adım atacak başka öncüler de çıkacağına inanıyoruz.” sözlerini kullandı.