İş Bankası İlk Çeyrek Raporlarını Açıkladı

İş Bankası İlk Çeyrek Raporlarını Açıkladı
İş Bankası İlk Çeyrek Raporlarını Açıkladı

İş Bankası, 2021 yılının ilk 3 aylık döneminin bilançosunu açıkladı.

Türkiye İş Bankası, 2021 yılının ilk çeyrek bilançosunu açıkladı. Buna göre banka, yılın ilk çeyreğinde 1,85 milyar TL net kar elde etti. Mart 2021 itibariyle aktif büyüklüğünün ise yüzde 6,2 oranında arttığı görüldü. Bu bağlamda geçtiğimiz yıla göre yaşanan artışla beraber aktif büyüklük 630,8 milyar TL oldu. Türkiye’nin en büyük özel bankası olmaya bu rakamlarla devam eden İş Bankası, 2021 yılında da yükselişini sürdürdü.

Ülke Ekonomisine Destek Sürüyor

2021 yılı ilk çeyrek raporları itibariyle bankanın nakdi kredi hacmi 384 milyar TL’ye ulaştı. Gayrinakdi kredi hacmi ise 135,6 milyar TL oldu. Buna bağlı olarak ekonomiye sağlanan toplam kaynak tutarı da 520 milyar TL’ye ulaştı.

Tasarruf sahipleri müşterilerin de sık sık tercih ettiği İş Bankası, toplam mevduat hacmini de genişletti. Bu bağlamda bankanın toplam mevduat hacmi 382,1 milyar TL olarak açıklandı. Mevduat dışı fonlama kaynaklarını da etkin bir şekilde kullanan banka, 2021’de 2,4 milyar TL’den fazla menkul kıymet ihracı gerçekleştirdi. Gerçekleşen bu ihraçlar, yurt içi ve yurt dışı piyasaları kapsadı.

İş Bankası Dijitalleşmeye Devam Ediyor

Dijitalleşme konusunda da önemli adımlar atan İş Bankası, teknolojik yatırımlar yapmaktan da kaçınmadı. Bu bağlamda müşterilerin hız, pratiklik ve kolaylık üçlüsü ile buluştuğu günümüzde, dijital bankacılık hizmetleri sunma konusunda önemli yenilikler gerçekleştirildi.

İş Bankası, 2021 yılında 1,85 milyar TL net kar elde etti. Aynı zamanda sermaye yeterliliği oranı da dikkat çekti. Bu bağlamda bankanın sermaye yeterliliği oranı yüzde 17,8 oldu. Bankanın öz kaynak büyüklüğü ise 66,6 milyar TL olarak açıklandı.

Bankanın Genel Müdürü Hakan Aran, yaptığı açıklamalarda 2021 yılına dair değerlendirmelerini paylaştı. Aran, salgın döneminde banka olarak daha fazla sorumluluk üstlendiklerine dikkat çekti. Bu bağlamda da müşterilerine en iyi hizmetleri vermek ve istihdam ile yatırım sürekliliği yaratma konusunda da önemli adımlar attıklarını aktardı. Aran, İş Bankası’nın bugüne kadar olduğu gibi ilerleyen yıllarda da ülke ekonomisine destek sağlamaktan kaçınmayacağını söyledi.