İş Bankası Kamu Hastaneleri İçin 10 Milyon TL Kaynak Ayırdı

Türkiye İş Bankası, koronavirüs salgını ile mücadelede destek olmak amacıyla Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan hastanelerin ihtiyaçlarını karşılamak için 10 milyon TL değerinde kaynak ayırdığını açıkladı.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre ayrılan kaynak, Türkiye İş Bankası ve bankanın iştiraklerinden Şişe ve Cam Fabrikaları, TSKB, İş Finansal Kiralama, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, İş Yatırım Menkul Değerler ve İş Yatırım Ortaklığı dahilinde oluştu.

Sağlık Hizmetinin Sunum Kapasitesi Güçlendirilecek

Banka tarafından toplanan bu kaynağın, koronavirüs salgını ile ilgili mücadelede kamu hastanelerindeki sağlık hizmetinin sunum kapasitesinin güçlendirilmesinde rol oynaması hedefleniyor.

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ile yapılan mutabakat kapsamında, hastanelerin ihtiyaç duyduğu vantilatör, video laringoskop, maske, tulum, eldiven ve benzeri malzeme/teçhizat tedarik edilecek.

Salgının Türkiye’de görülmesi ile birlikte Türkiye İş Bankası hem toplumun hem müşterilerinin hem de personellerinin sağlığını korumak adına pek çok tedbir almış ve aldığı tedbirler ile ilgili olarak açıklamalarını gerçekleştirmişti. Gelişmeleri yakından takip etmeye devam eden banka, salgın nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar için Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, tedavi görenlere de acil şifalar dileyerek açıklamasını tamamladı.