Wells Fargo Charlotte Merkezinde 2 Kişinin Testi Pozitif Çıktı!

Wells Fargo bankasının Kuzey Charlotte de yer alan Müşteri Bilgi Merkezi (eski adı ile Wachovia) içerisinde çalışan 2 personelin yeni koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hasta olduğu öğrenildi. Personellerin hastalığı yapılan testler sonucunda ortaya çıktı. Her iki personelin de koronavirüs testinin pozitif olduğu bilgisine ulaşıldı.

Bankanın sözcüsü Peter Gilchrist tarafından yapılan açıklamada, bankanın geçtiğimiz Pazar günü personellerin yaptırmış olduğu testler ile ilgili olarak bilgi sahibi olduklarını ve çalışanların sırası ile 12 Mart ve 13 Mart tarihlerinden itibaren ofiste görev almadıklarını belirtti. Gilchrist, personellerin halk sağlığı yetkilileri tarafından kontrol altında tutulduğunu da açıklamasına ekledi.

Merkezde Pek Çok Çalışan Bulunuyor

Wells Fargo bankasının Kuzey Charlotte Müşteri Bilgi Merkezi içerisinde çok sayıda personel bulunuyor. Koronavirüs testinin pozitif çıktığı iki personel hakkında, hangi birim ve pozisyonlarda çalıştığına yönelik bilgi paylaşılmıyor. Ulaşılan tek bilgi; bir personelin birinci binadaki üçüncü katta, diğer personelin ise üçüncü binadaki beşinci katta çalıştığı yönünde…

Gilchrist, “İletişim merkezleri de dahil olmak üzere kritik operasyonları destekleyen bazı Wells Fargo çalışanları, müşterilerimize hizmet verebilmek için yerinde olmalıdır. Ekibimizin güvenliğini sağlamak için sosyal mesafeli tedbirleri arttırmak, personeli ve vardiyaları şaşırtmak, gelişmiş temizlik yapmak ve CDC’nin bireyler arasındaki altı metrelik alan yönergelerini uygulamak da dahil olmak üzere önemli adımlar atıyoruz.” diyerek hem toplumu hem de çalışan personellerini sakinleştirmeye yönelik açıklamalar yapmış olsa da o binalarda bulunan personeller korku dolu günler geçiriyor.

2 Milyon Metrekarelik Alan ve 27 Bin Çalışan

İlk adı ile Wachovia olarak bilinen merkez 1995 yılında kuruldu. Charlotte bölgesindeki en büyük şirket merkezlerinden biri olan bu yer, 2 milyon metrekarelik alan üzerine kurulu. Bu alan içerisinde ise çalışan 27 bin kişi bulunuyor.

Wells Fargo bu zamana kadar şubelerindeki çalışma saatlerini değiştirdi, bazı şubelerini kapattı. Çalışanlarına yılda 100 bin dolardan daha az kazanmaları şartı ile (bu şarta Charlotte’deki bazı çalışanlar da dahil edilmişti) iki haftada bir 200 dolarlık ön hat verileceğini açıklamıştı.

Banka aynı zamanda ülke ekonomisine destek olmak amacıyla 175 milyon dolarlık bağış yapacağını da söylemişti.