Deutsche Bank’tan 350 Milyon Dolarlık Borç Alacak!

Deutsche Bank'tan 350 Milyon Dolarlık Borç Alacak!
Deutsche Bank'tan 350 Milyon Dolarlık Borç Alacak!

Ukr İn From’da yer alan habere göre Ukrayna, Deutsche Bank’tan borç alacak. Almayı planladığı borcun tutarı 350 milyon dolar olacak. Ukrayna Hükümeti portalında yer alan bilgiye göre cari yıl sonuna kadar kısa vadeli kredi 350 milyon dolara kadar gerçekleşecek. Bakanlar kurulu tarafından konu hakkında açıklama paylaşıldı.

Açıklamada, “2020’de Ukrayna’nın Devlet Bütçesi Hakkındaki Ukrayna Yasasını uygulamak için, 2020 yılında Deutsche Bank AG’den bir kredi çekerek devlet dış borçlanmasını gerçekleştirmeye kullanılacak. 23.12.2020 tarihinde paylaşılan açıklama yer alan karara göre, ülkenin dış borçlanması 350 milyon doları geçmeyecek şekilde kredi çekilecek.

3 Ayda 1 Ödenecek!

Ukrayna, Global Loan Agency Services Limited ve Deutsche Bank AG  arasındaki bir kredi anlaşması kapsamında, kanun kapsamında yer alan limitler dahilinde kredi çekecek. Ukrayna “2020 yılı için Ukrayna Devlet Bütçesi Üzerine” gerçekleşen açıklama bu şekilde gerçekleşti. Deutsche Bank AG’den alınacak kredi tutarı, yüzde 5,75’e varan kredi oranları üzerinden hesaplanacak. Ayrıca üç aylık Amerika Birleşik Devletleri Doları cinsinden LIBOR oranında oluşacak faiz gelirini de tahhuk edecek.

Faiz geliri kredi sözleşmene uygun olacak. Kredi donlarının alındığı tarihten itibaren ise 3 ayda 1 ödeme yapılacak. Karar kapsamında ise nihai geri ödeme kredinin alındığı tarihten altı ay sonra ödenmeye başlanacak. Haber içerisinde vade ile ilgili bir bilgi bulunmamak ile birlikte ne zaman alınacağı da paylaşılmamıştır.