Garanti Sendikasyon Kredisine Beklentinin Üzerinde Talep Geldi

Garanti BBVA tarafından düzenlenen 367 gün vadeli sendikasyon kredisi için işlem tutarının çok üzerinde talep geldi. Yapılan değerlendirmeler sonrasında işlem tutarının yüzde 120 fazlası kadar talep geldiği öğrenildi. Bankaya duyulan güven ve göstereceği başarı talepler doğrultusunda bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

Garanti BBVA tarafından yapılan bir açıklama çerçevesinde, sendikasyon kredisi için ilk defa kreditör olarak katılım gösteren 8 bankayla birlikte, 16 ülkeden toplam 31 banka katılım sağladı. Yılın ikinci yarısında bakıldığı zaman en yüksek kredi yenileme oranına ulaşıldığı belirtildi. Sağlanan kredi sistemi ile birlikte 229 milyon 500 bin dolar ve 518 milyon 800 bin avro olmak üzere iki farklı şekilde, Libor+yüzde 2,25 ve Euribor+yüzde  2.10 maliyeti sonucunda temin edildi.

Garanti BBVA Hakkında

Garanti Bankası ilk olarak 1946 yılında Ankara’da kuruldu. Şimdiye kadar yapılan değerlendirmeler sonrasında 2019 tarihi ile birlikte, 423 milyar liralık konsolide aktif büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük ikinci özel bankası olarak ifade edildi. Ancak ana hissedarı olan BBVA ile aralarındaki uyum ve ilişki çerçevesinde 2019 Haziran tarihinden bu yana isim değiştirerek, Garanti BBVA ismi ile hayatına devam edeceği belirlendi.

Garanti BBVA, ticari, kurumsal, bireysel, KOBİ, özel ve yatırım bankacılığı hizmetlerinin yanı sıra ödeme sistemleri içerisinde de hizmet vermeye devam ediyor. Garanti BBVA’nın Hollanda ve Romanya’da bulunan uluslararası iştiraklerinin yanı sıra, emeklilik, hayat sigortası, finansal kiralama, yatırım ve portföy yönetimi alanlarında da çeşitli hizmetler sunmaya devam ediyor.