Jay Bryson Wells Fargo Baş Ekonomisti Seçildi

Wells Fargo & Co.’nun Kurumsla ve Yatırım Bankacılığı birimindeki yeni baş ekonomist Jay Bryson oldu. Konuya yönelik olarak açıklama yapan banka bu harekette Bryson’ın önemli bir rol oynadığını dile getirdi.

2018 yılının Ağustos ayından bu yana Bryson’ın Charlotte’ta 14 ekonomist ve analistten oluşan bir ekibe liderlik etmesi, bu liderlik doğrultusunda da müşterilerin ticari kararları ile ABD ekonomisine katkılarda bulunması Wells Fargo’yu etkiledi. Banka, Bryson’ın makroekonomik tahminlerin de başarılı bulduğunu iletti.

Covid-19 Odak Noktası Oldu

Konuya yönelik bir diğer açıklama Wells Fargo’nun yeni Baş Ekonomisti’nden geldi. Bryson, ekibi ile birlikte ana odak nokta olarak Covid-19 salgınını belirlediklerini ifade etti. Salgın döneminde elde edilen verilerin Büyük Buhran’dan bu yana görülen en kötü durgunluk olduğunu söyleyen Ekonomist, ekibi ile birlikte bir perspektif oluşturarak müşterilere sağduyulu davranmak istediklerini söyledi.

Virüsün bu yıl içerisinde belirleyici faktör olduğunu da açıklamasında dile getiren Jay Bryson, ekonomilerin tamamen iyileşmesinin yıllar alacağını fakat bu süreç içerisinde olumlu bir gelişim izleneceğini ifade etti.

Konuya yönelik olarak açıklama yapan banka Genel Müdür Yardımcısı ve Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Eş Başkanı Walter Dolhare şu sözleri sarf etti:

“Jay’in önderliğinde ekonomi grubumuz, kapsamlı analizler ve paha biçilmez bilgiler sunarak işletme ve müşteriler üzerinde önemli bir etki yarattı. Jay olağanüstü bir ekonomist ve yetenekli bir lider ve ekonomi grubumuzun güçlü liderliği altında müşterilerimiz için kritik öneme sahip analizler geliştirmeye devam edeceğinden eminim.”