JP Morgan ve Wells Fargo Küçük İşletmeler İçin Fon Yaratmak İstiyor

Yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle piyasa içerisinde kısmen büyük olan küçük işletmeler, finansal olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Küçük işletme sahiplerine kalıcı olarak çözümler arayan JP Morgan Chase ile Wells Fargo bankaları, bu işletmelerin kapanmaması için fon yaratmak istediklerini açıkladı.

Küçük ölçekli işletmelere destek amacıyla hükümet tabanlı bir kredi oluşturmak istediklerini belirten iki banka, benzeri görülmemiş ve hızlı bir şekilde başvuru kabul edebilecekleri bir dönemden geçmeye hazır olduklarını bildirdi. Hükümet ile ilgili görüşmelerin devam ettiği ve ayrıntılı bir şekilde müşteriler ile vatandaşlara bilgilendirme yapılacağı belirtildi.

İş ve Mevduat Kredisi Oluşturulmak İsteniyor

Her iki banka da Bank of America’yla görüşmelerin devam ettiğini ve verilmek istenen desteğin, bir iş ve mevduat kredisi kapsamında olmasını hedeflediğini iletti. Müşterilerden online bir şekilde başvuru kabul edeceklerini de söyleyen bankalar, açıklamayı geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirdi.

Ekonomiyi desteklemek amacıyla 2 trilyon dolarlık bir teşvik paketi oluşturmak istediklerini ve bu paket içerisindeki 349 milyar dolarlık kısmında küçük işletmeler için ayrılmasını, bu miktarın kredi olarak verilmesini uygun gördüklerini ifade ettiler.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Cuma günü erken saatlerde büyük bankalar ile yapmış olduğu açıklamada, yakın zamanda hayata geçirilmesini bekledikleri bir desteğin olduğunu dile getirmişti. Bankaların kredi işlemeye başlayacağına dair bilgiyi de sosyal medya hesabı Twitter üzerinden aktarmıştı.

Bank of America geçtiğimiz hafta bankalara 245 farklı krediden 757 milyon dolara yakın bir kredi sağlamıştı. Sağlanan bu kredinin büyük bir kısmının ihtiyaç sahibi olan küçük işletme sahiplerine kullandırılması bekleniyor.