JPMorgan Chase 250 Milyar Dolar Ceza Ödeyecek

JPMorgan Chase 250 Milyar Dolar Ceza Ödeyecek
JPMorgan Chase 250 Milyar Dolar Ceza Ödeyecek

Global anlamda en büyük yatırım bankalarından biri olan JP Morgan Chase & Co., Finans Gündem’de yer alan habere göre servet ve varlık yönetiminde yeterli kontrolü sağlamadı. Bu gerekçe ile rekor büyüklükte bir para cezasını kabul etmek zorunda kaldı.

Servet ve varlık yönetiminin yeterli kontrolü yapılmaması üzerine toplamda 250 milyar dolar ceza ünlü yatırım bankasına yansıtıldı.  JP Morgan Chase & Co., bankacılık düzenleme kurumunun kontrolü sonucunda yeterli dahili kontrol sağlanmadığı iddiaları geri çekilmedi ve büyük bir meblağa olarak yansıtıldı.

250 Milyar Dolar Ceza

Yapılan kontrol sonucunda The Office of the Comptroller of the Currency (OCC), JP Morgan Chase & Co.’nun eksik risk yönetimi uygulamalarına sahip olduğu bilgisine ulaştı. Ayrıca çıkar çatışmaları ile ilgili kontrollerin tam anlamıyla yapılamadığı tespit edildi.

JP Morgan Chase & Co. tarafından yapılan açıklama ise durumu onaylar niteliğinde gerçekleşti. Dünyaca ünlü yatırım bankası açıklamasında şu cümle dikkat çekti. “Birkaç yıl boyunca banka, güvene dayalı faaliyetleri için zayıf bir yönetim ve kontrol çerçevesini sürdürdü ve bu faaliyetler için yetersiz bir denetim programına ve yetersiz iç kontrollere sahipti” dendi.