Yapı Kredi Bankası Sendikasyon Kredisi 970 Milyon’a Yükseldi

Yapı Kredi Bankası, yeni katılımcıları da arasında alarak daha önce sağlamış olduğu yabancı kaynaklardan sendikasyon kredisini, 85 milyon arttırdı. Bu rakamın üzerine EBRD’den sağladığı 100 milyon doları da ekleyen Yapı Kredi, toplamda 970 milyon dolar bazında bir kaynak aldı.

Yapı Kredi Bankası Kredi Oranını Arttırdı

İlk başta 14 Mayıs günü imzaladığı sendikasyon kredisi anlaşması ile belirli bir tutarda anlaşma sağlayan Yapı Kredi, daha sonra sözleşmenin akordeon özelliğini kullanarak yeni katılımcıların gelmesi ile beraber kredi oranını 85 milyon dolar arttırarak, 870 milyon dolar gibi bir rakama ulaştı. Yapı Kredi, 14 Mayıs günü imzaladığı sendikasyon kredisi sözleşmesi ile yılın en yüksek katılımlı işlemi oldu. Bu işleme 18 ülke üzerinden tamı tamına 38 banka katılım gösterdi.

Daha sonra küçük ve orta ölçekli işletmelerin kısa vadeli likidite ihtiyaçları için EBRD üzerinden sağladığı 100 milyon dolarlık bütçeyi de kredisi üzerine ekleyen banka, uluslararası piyasalardan toplamda 970 milyon dolarlık bir kaynak sağlamış oldu.