Kamu Bankaları Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi Verecek

Türkiye’deki kamu bankaları (Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank) ev halkı içerisindeki gelirin 5 bin lira ve altında olduğu bireysel müşterilerine “Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi” vereceğini açıkladı. Bu kapsamda aylık geliri 5 bin lira altında olan bireysel müşterilerine 10 bin liraya kadar varan, ilk 6 ayı ödemesiz döneme sahip ve 36 ay vade süresi bulunan, aylık eşit taksitli kredi verileceği belirtildi.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından yapılan ortak açıklamaya göre, küresel çapta yaşanan ve Türkiye’de de etkisi görülen koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası olumsuz etkilerin ortadan kaldırılması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda “Ekonomik İstikrar Kalkanı” tedbirleri içerisine kamu bankaları tarafından bir yenisi ekleniyor. Böylelikle ev halkı gelirinin 5 bin lira altında olan bireysel müşterilere finansal açıdan destek sağlamak için kredi verilecek.

Başvurular 1 Nisan’da Başlayacak

Kamu bankaları tarafından yapılan açıklamaya göre bankalar müşterilere 10 bin liraya kadar varan, ilk 6 ayı ödemesiz dönem olarak geçirilen, eşit taksitli ve 36 ay vadeli bu krediyi, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile verecek. Başvurular ise 1 Nisan 2020 tarihi ile başlayacak.

Bu krediye başvuru yapmak isteyen müşteriler İnternet Bankacılığı, Telefon Bankacılığı, Mobil Bankacılık, Çağrı Merkezi İletişim Birimi ya da ATM yolu ile başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Söz konusu kredi uygulamasına yönelik ödeme tablosu ise şu şekilde yer alıyor:

Kredi Tutarı (TL)Toplam VadeÖdemesiz DönemTaksit Tutarı (TL)
(Sonraki 30 ay boyunca)
10.00036 ay6 ay376
7.50036 ay6 ay282
5.00036 ay6 ay188