Kamu Bankaları Vatandaşlar İçin Can Suyu Oldu!

Türkiye’nin kamu bankaları olan Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası vatandaşlar için can suyu oldu. Kamu bankaları tarafından devreye alınan kredi destekleri ve destek paketleri, maddi yönden zorluk çeken vatandaşların rahatlamasını sağladı. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ekonomik yönden problem yaşayan vatandaşlar, kamu bankalarına akın etti.

Hane geliri aylık 5 bin liranın altında olan bireysel müşterilere Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası tarafından 10 bin liraya kadar limitli, 36 ay vadeli, ilk 6 ayı ödemesiz dönemli olan “Bireysel Temel İhtiyaç Kredisi” sunuldu. Bu krediden pek çok kişi yararlandı. İzmir’in Menemen ilçesinde yaşayan ve özel bir şirkette çalışan Yetkin Özge de o kişilerden biri oldu.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Özge, yaşanan salgın nedeniyle bu süreç içerisinde maddi sıkıntı çekmeye başladığını ve bunu aşmak için kamu bankalarına kredi başvurusunda bulunduğunu ifade etti. Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası için ayrı ayrı başvurularda bulunan ve başvurularını internet üzerinden gerçekleştirdiğini belirten Özge, “Başvurunun ardından onaylandığını bildirip ne kadarlık bir rakam istediğimi sordular. Onu da belirttik. Bundan 3-5 gün sonra, pazar akşamı bir mesaj geldi. Hesabıma para yatmış… Pazartesiye mutlu uyan.” dedi.

“Hiçbir Zorluk ve Sorun Yaşamadık”

Yine İzmir’in Torbalı ilçesinde yaşayan ve ev hanımı olan Şakire Sarpkaya da bu destek paketlerinden yararlanan vatandaşlardan biri oldu. Sarpkaya, “Başvurduktan 2 gün sonra paramız elimize geçti. Hiçbir şekilde kefil ve senet istemediler. Destekle ihtiyaçlarımızı gördük. Bu sıkıntılı süreçte bize can suyu oldu. Çok teşekkür ederiz.” dedi.

Başvuru sürecinde hiçbir zorlukla karşılaşmadıklarını önemle belirten Sarpkaya, krediyle evinin ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti. Oluşturulan destekle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a teşekkür etti.