Kamu İşçilerine Ek Tediyeleri Bugün Yatırılacak!

Kamu İşçilerine Ek Tediyeleri Bugün Yatırılacak!
Kamu İşçilerine Ek Tediyeleri Bugün Yatırılacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zümrüt Selçuk, kamu işçilerinin 13 günlük ilave tediyeleri hakkında açıklama yaptı. Selçuk, kamu işçilerinin 13 günlük ilave tediyelerinin bugün hesaplarına yatırılacağını belirtti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zümrüt Selçuk, konuya yönelik olarak yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, ilave tediyelerin 52 günlük olduğu ve yılda 2 kez yayınlanıp 2’şer taksitte ödendiğini ifade etti.

İlave Tediyeler Bugün Yatırılacak

2020 yılının son ilave tediyelerinin bugün hesaplara yatırılacağını açıklayan Bakan Selçuk, devlet ve ona bağlı müesseselerde çalışan işçilere ilave tediye yapılmasına ilişkin 6772 sayılı Kanun gereği kamu işçisine ödenen ilave tediyelere, 2017’de taşerondan kadroya geçen işçilerin de dahil olduğunu hatırlattı. Selçuk yaptığı açıklamada, “Bakanlık olarak her zaman olduğu gibi Türkiye’miz için değer üreten, kalkınmamızın en büyük destekçisi olan işçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” cümlelerine yer verdi.

İlk Ödeme 31 Ocak’taydı

Kamu işçilerine yönelik verilen ilave tediyenin 13 günlük ilk taksiti 31 Ocak 2020 tarihinde ödenmişti. İlave tediyelerin ikinci taksit ödemesi 22 Mayıs 2020 tarihinde gerçekleşmişti. Üçüncü ödeme ise 27 Temmuz 2020 tarihinde yapılmıştı.

Bu yılın son ödemesi de 14 Aralık 2020 olarak belirlendi ve kamu işçilerinin belirtilen banka hesaplarına aktarılacağını ifade etti.