ING Avustralya’daki Depolama Projesini Finanse Ediyor

ING Avustralya'daki Depolama Projesini Finanse Ediyor
ING Avustralya'daki Depolama Projesini Finanse Ediyor

ING Bank, Avustralya’da yer alan 100 MW/150 MWh depolama projesini finanse edecek. Pv-Magazine’de yer alan habere göre ING Avustralya sayesinde Vena Australia, Wandoan South Big Battery’de finansal kapanışa ulaştı. Banka, yeşil enerji projelerini her geçen gün daha fazla finanse ediyor. ING’nin Asya Pasifik’te finanse ettiği ilk bağımsız pil projesi oldu.

Vena Energy Australia ise bu konunda yapılan 650 MW güneş PV ve 450 MW pil depolaması içeren projenin başlangıç olduğunu bildirdi. ING Australia, Singapur merkezli Vena Energy Australia için Queensland’in Western Downs bölgesindeki Wandoan South Big Battery’i finanse ediyor. 100 MW ve 150 MWh ile proje kapsamında Queensland’da yer alan en büyük enerji depolama bataryası olarak geçiyor. 150 MWh’lik 57.000 eve güç sağlayabileceği planlanan Wandoan bataryası, toplamda 120 milyon Avustralya Doları’na (90,6 milyon ABD Doları) mal olacak.

15 Yıllık Anlaşma

Dağıtım hakları dahil olmak üzere 15 yıllık anlaşma ile AGL’ye hizmet edecek. AGL’nin Operasyon Direktörü olan Markus Brokhof, “Wandoan South BESS gibi şebeke ölçekli piller, AGL’nin Queensland’de fazla güneş ve rüzgar üretiminden yararlanmasına ve yenilenebilir kaynaklar üretilmediğinde kapasite sağlamasına izin veriyor” dedi. Temiz bir enerji merkezi olma yolunda ilerleyen Queensland’in Western Downs bölgesi, yapım aşamasında 200 MW Blue Grass Güneş Çiftliği ve 460 MW Western Downs Yeşil Güç Merkezine ev sahipliği yapıyor.

ING Avustralya Toptan Bankacılık Başkanı Charles Ho, ise konu hakkında, “ING’nin Avustralya enerji sektörünü finanse etme ve müşterilerin daha düşük karbonlu bir geleceğe geçişine yardımcı olma konusunda güçlü bir taahhüdü var.” şeklinde açıklamada bulundu. Vena Energy Avustralya’nın başkanı Anil Nangia ise, “Vena Energy’nin Wandoan Güney Projesinin ilk etabını teslim etmekten mutluluk duyuyoruz. Wandoan South BESS’i Western Downs’un kalbinde sunarak Queensland’de yenilenebilir enerjiye geçişe katılmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.