Kamu Bankaları Yeni Kredi Hamlesi ile Gündemde!

Türkiye’nin üç kamu bankası olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank yeni kredi hamleleri ile gündeme geldi. Ağustos ayındaki faiz indirimlerinden önce kullanılacak konut kredisi hakkında yeni düzenleme getiren bankalar, “faiz indirimi” fırsatını sundu.

Bu sayede Ziraat Bankası, Halkbank ya da Vakıfbank aracılığı ile ev sahibi olmak isteyen müşteriler konut kredisi kullandığında faiz indiriminden yararlanabilecek. Ağustos ayından önce 0,99’dan daha yüksek faiz oranı ile kredi kullanan kişiler, bankalara başvuru yaptıkları takdirde kredilerinin faiz oranlarını 0,99 olarak güncelletebilecek.

500 Bin TL Altındaki Krediler

Ağustos ayında alınan faiz indirimi kararından önce üç kamu bankası Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, müşterilerinin kullanmış olduğu konut kredilerinde yaptığı faiz indirimi fırsatı ile gündeme geldi. Kullanmış olduğu konut kredisi bakiyesi 500 bin TL’nin altında olan müşteriler, bankaya faiz indiriminden yararlanmak istediklerini ilettiği takdirde, kredi faizlerini yüzde 0,99 olarak yeniletebilecek. Bu sayede kredi ödeme tutarları da güncellenmiş olacak.

Ekonomideki olumlu gelişmeler, faiz ve enflasyon oranındaki düşüş trendinin yaşanması istihdam ve yatırım alanındaki gelişmeleri de olumlu yönde etkilemişti. Bankalar da ekonomideki olumlu gelişmeleri desteklemek amacıyla kredi faiz oranlarında çeşitli yenilikler getirmekteydi. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından konut kredilerinde gerçekleşen yeni kredi hamlesi için bankalar şu açıklamada bulundu:

“Yapılan faiz indiriminden faydalanmak isteyen müşterilerin, ilgili Banka Şubelerine başvurması gerekmekte olup 500 bin TL altında kredi borcu olanların aylık yüzde 0.99 oranından, 500 bin TL üzerinde kredi borcu bulunanların ise Bankaların bu tutarlar için uyguladıkları cari faiz oranlarından, kredileri yenilenebilecektir.”