Adnan Bali: En Önemli Sermaye Güven

Adnan Bali: En Önemli Sermaye Güven
Adnan Bali: En Önemli Sermaye Güven

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, 21 Aralık günü Dünya Gazetesi ile yaptığı röportaj sonrasında açıklamalarda bulundu. Bali, Türkiye ekonomisinin en önemli sermayesinin “güven” olduğunu dile getirdi. Ekonomi yönetimindeki yeni gelişmeler ile ilgili olarak serbest piyasayla uyuşmayan konulardan uzaklaşacağına dair “olumlu” beklenti içerisinde olduğunu vurguladı.

Bali, yaptığı açıklamalarda “Güvenin adresi serbest piyasa ve hukuk” ifadeleri ile dikkatleri üzerine çekti. İş Bankası Genel Müdürü, petrole ve yeterli bir tasarrufa sahip bir ülke olmadığımızın da altını çizdi. Bu kapsamda hukukun üstünlüğüne ve güvene ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Sağlıklı Bir Şekilde Hazırlanmalı

21 Aralık tarihinden sonra daha bilinçli bir şekilde hareket edileceğini söyleyen Bali, tüm toplum kesimlerinde “olumlu” bakış açısının yaygınlaşmasını ve iyimserliği arttırıcı girişimlerin bulunmasını diledi. Sözel olarak gündemde bulunan hukuk ve yapısal reformlar ile ilgili olarak da siyasetteki tüm tarafların katılım sağlaması gerektiğini belirtti. Yeni ekonomi reformlarının sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesi için bütünlük yakalanması gerektiğini vurguladı.

Yeni ekonomik reformların başlamasıyla birlikte toplumdaki üretici kesimin güveninin artacağını da söyleyen Adnan Bali, böylelikle vatandaşların yatırıma yöneleceğini dile getirdi. Artan yatırımların da üretimi ve istihdamı arttıracağını söyledi.

20 Yılda 20 Milyar Doların Üzerinde

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, hukuk reformlarının gerçekleşmesiyle birlikte Türkiye’ye duyulan güvenin artacağını da söyledi. Yabancı sermaye girişiyle ilgili olarak son 20 yıl içerisinde ülkeye, doğrudan yabancı sermaye girişinin, 20 milyar dolar üzerinde olduğunu anımsattı.