Türkiye Finans Sağlık Çalışanları İçin Özel Destek Paketi Sundu

Türkiye Finans Genel Müdür Vekili Murat Akşam, “Bizim de çorbada tuzumuz olsun diyerek hem mevcut hem de yeni müşterimiz olan sağlık çalışanlarımıza özel kapsamlı ve hayatlarını kolaylaştıracağını düşündüğümüz çözümler ürettik” açıklamasında bulundu.

Salgın ile birlikte ekonomide yaşanan problemleri azaltmak ve müşterilerin salgın nedeniyle yaşamış olduğu mağduriyeti engellemek amacıyla banka, 2 Nisan 2020 tarihi itibari ile sağlık çalışanları için özel bir destek paketi sunmaya başladı.

Paket içerisinde Türkiye Finans’ta devam eden konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi finansmanlarının ödemelerine ek herhangi bir kar payı olmadan 6 ay ödemelerin ertelenebileceği, sağlık meslek grubu içerisinde yer alan müşterilerin ve vatandaşların kredi kartlarının 100 bin TL’ye kadar teminatlı olacağı bildirildi. Kredi kartına ek olarak ücretsiz bir şekilde Yaşam Koruma Sigortası, E-ticaret sitelerinden yapacakları maksimum 400 TL tutarındaki alışverişin yüzde 50’sinin Türkiye Finans tarafından karşılanması, Türkiye’nin her yerinden 31 Mayıs 2020 tarihine kadar günde bir kez ücretsiz market siparişi ve sipariş teslimi hakkı, İstanbul, İzmir ve Ankara’da olmak üzere, 31 Mayıs 2020’ye kadar ayda 4 kez ücretsiz dezenfekte edilmiş araçlarla özel transfer imkanı, mevcut kredi kartlarında 31 Aralık 2021 tarihine kadar herhangi bir kart ücretinin alınmaması yer alıyor.

60 Aya Varan Finansman İmkanı

Sağlık çalışanlarına paket içerisinde ihtiyaç finansmanı da sunuluyor. Bu finansmanın içerisinde herhangi bir dosya masrafı bulunmuyor. İhtiyaç sahiplerine 3 ay ödemesiz dönem ve 60 aya varan vade seçeneği ile bulunan bu finansmanın yüzde 0,8 kar payı oranı bulunuyor. Türkiye Finans aynı zamanda sağlık çalışanı olan müşterilerinin TL mevduatlarının bulunduğu havuzdan yüzde 90 oranında kar payı veriyor. Dolar ve Euro mevduatı bulunan sağlık personellerinin ise yüzde 75 oranında kar payı alma hakkı bulunuyor. Sigorta ürünlerinde ise tüm indirimlere ek olarak yüzde 15 oranında ekstra indirim hakkı veriliyor. Ücretsiz kiralık kasa hizmeti de paket içerisinde yer alan diğer uygulamalardan biri olarak yer alıyor.

Konuya yönelik olarak açıklama yapan Türkiye Finans Genel Müdür Vekili Murat Akşam, “Salgın nedeniyle canını dişine takıp, gece gündüz demeden çalışan sağlık çalışanlarımız için ne yapsak azdır. Türkiye Finans olarak bizim de çorbada tuzumuz olsun diyerek hem mevcut hem de yeni müşterimiz olan sağlık çalışanlarımıza özel kapsamlı ve hayatlarını kolaylaştıracağını düşündüğümüz çözümler ürettik. Sağlık çalışanlarımıza duyduğumuz minneti, onlar için imkanlarımızı seferber ederek gösterebiliriz.” diyerek açıklamasını tamamladı.