Alternatif Bank Tüm İşlemlere E-İmza Kolaylığı Getirdi

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle dijital bankacılık kullanımının arttığı bu dönemde Alternatif Bank müşterileri için e-imza kolaylığı getirdi. Böylelikle tüzel müşteriler talimat süreçlerini tamamlarken e-imza aracılığıyla tüm bankacılık işlemlerini kolay bir şekilde yapabilecek.

Alternatif Bank Bankacılık İşlemlerini Dijital Ortama Taşıdı

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, banka alt yapısının sektör içerisinde faaliyet gösteren tüm e-imza hizmet sağlayıcı firmalara uyumlu getirildiği belirtildi. Bununla birlikte banka, tüzel müşterileri hangi entegratör firma ile çalışırsa çalışsın, e-imza talimatı ile tüm bankacılık işlemlerini dijital ortamda yapabilecek hale getirildi. Islak imzaya gerek kalmadan dijital ortam aracılığıyla bankacılık hizmetlerinin gerçekleştirileceği ifade edildi.

Farklı dosya türleri ile iletilen elektronik talimatlar, bankanın sistemi tarafından desteklenecek ve imza doğrulaması yapılarak talimat verilmiş olunacak. E-imza uygulaması aracılığıyla tüm talimatlar, onay gerektiren dokümanlar ve diğer tüm bankacılık işlemleri bu sayede güvenilir ve hızlı bir şekilde işleme alınarak gerçekleştirilebilecek.