Kuveyt Türk Almanya’da Beşinci Şubesini Açtı!

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın yüzde 100 iştiraki olan KT Bank AG, 2015 yılında Almanya’da kurulmuştu. 2015 yılından bu yana katılım bankacılığı ve faizsiz bankacılık alanında faaliyet gösteren KT Bank AG; Frankfurt, Berlin, Mannheim ve Köln’deki dört şubesi ile hizmet vermekteydi. Bankacılık hizmetlerini genişletmek isteyen Kuveyt Türk, iştiraki olan KT Bank AG’nin beşinci şubesini Münih’te açtı.

Konuya yönelik olarak KT Bank AG Genel Müdürü Ahmet Kudsi Arslan, “Katılım bankacılığı prensiplerine göre müşteri odaklılığı, teknolojiyi ve dijital yatırımları önceleyerek bireysel ve ticari müşterilerimize çözüm ve avantajlar sağlayarak büyümeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Şube Ağını Genişletmeye Devam Ediyor

Dünya üzerinde pek çok insanın faizsiz bankacılık anlayışına sahip olduğunu belirten Kuveyt Türk, şube ağını genişleterek hizmetlerine devam ediyor. Almanya’da dört şubesi bulunan iştiraki KT Bank AG’nin beşinci şubesi olan Münih’in hizmete girmesi, ülkedeki katılım bankacılığının başarısında önemli bir rol oynuyor.

KT Bank AG Genel Müdürü Ahmet Kudsi Arslan, bankacılık ürün ve hizmetlerinin gerek şube gerek online ve mobil uygulama yoluyla müşterilere kolaylık sunduğunu ifade etti. Arslan açıklamalarında şu cümlelere de yer verdi:

“KT Bank mobil ekibimizle ve FinTech çözüm ortaklarımızla Almanya genelinde hizmet sağlıyoruz. İnternet şube ve mobil şube gibi dijital ortamların yanı sıra bölge insanımıza yerinde hizmet vermek ve artan talepleri hızlı bir şekilde karşılamak amacıyla Almanya’nın güneyindeki müşterilerimiz için 5. şubemizi Münih’te açtık. KT Bank olarak müşterilerimize ücretsiz cari hesap, birikimli katılma hesabı, Almanya ve Türkiye gayrimenkul finansmanı, işletme finansmanı, taksitli ödeme kartı Jetzz Kart gibi avantajlı ürün ve hizmetler sunuyoruz. Katılım bankacılığı prensiplerine göre müşteri odaklılığı, teknolojiyi ve dijital yatırımları önceleyerek bireysel ve ticari müşterilerimize çözüm ve avantajlar sağlayarak büyümeye devam edeceğiz.”

Geniş Ürün Seçenekleri ve Sağlam Altyapı

KT Bank AG’nin Almanya’daki beşinci şubesi olan Münih’in hizmete açılmasıyla ilgili olarak açıklamada bulunan isimlerden biri de KT Bank AG Gözetim Kurulu Üyesi olan ve Kuveyt Türk Hazine ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ruşen Ahmet Albayrak’tı. Şubenin açılması ile ilgili olarak büyük bir mutluluk yaşadığını belirten Albayrak:

“KT Bank mobil ekibi ve FinTech çözüm ortaklarımızla faizsiz bankacılık esaslarına ve etik bankacılık prensiplerine göre geliştirdiğimiz ürün ve hizmetleri Almanya geneline taşıdık. KT Bank AG olarak geliştirdiğimiz ürün ve hizmetleri bireysel, ticari ve kurumsal müşterilerimize birebir şubeden sunuyoruz. Hedefimiz, bölgede yaşayan halkı katılım bankacılığı modeliyle tanıştırmak. Geniş ürün seçeneklerimizle ve sağlam altyapımızla var olduğumuz bölgelerdeki müşterilerimizi avantajlı finansal hizmetler ve çözümlerle buluşturuyoruz. Yurt dışında yaşayan Türklerin yanı sıra katılım bankacılığı ürün ve hizmetlerimizle Almanya ve Euro Bölgesi’ndeki herkes için bir değer teklifi yapıyoruz.”

açıklamasında bulundu.