Aktif Bank’ın Net Karı 342 Milyon TL!

Aktif Bank’ın banka verileri açıklandı. Bankanın geçtiğimiz yıla oranla aktif büyüklüğü yüzde 29, net karı ise yüzde 30 oranında artış gösterdi. Bu artış ile birlikte Aktif Bank’ın net karı 342 milyon TL olurken aktif büyüklüğü ise 18 milyar TL olarak açıklandı. Bankanın özkaynak karlılığı ise yüzde 20 seviyesinde yer aldı.

128 Ülkede Hizmet Veriyor

Aktif Bank tarafından yapılan açıklamaya göre banka, 2019 yılında Sahra Altı Afrikası, Orta Doğu ve CIS Ülkeleri olmak üzere coğrafi olarak zor olan 70 farklı ülkede faaliyet göstermeye başladı. Bu ülkelerde yer alan ve iş yapan ihracatçıları destekleyen banka, Türkiye ve Afrika arasındaki ticaretin gelişmesinde de önemli bir rol oynadı. Bu sayede ihracatçı firmalara yönelik olarak bankacılık hizmet ve faaliyetlerini 128 farklı ülkeye taşıdı. Banka bu ülkelerdeki bin farklı banka üzerinden hizmetlerini sunarak ihracatçıların en büyük destekçisi haline geldi.

Bank tarafından açıklanan verilere göre geçen yıla oranla bankanın aktif büyüklüğünde yüzde 29 oranında artış yaşandı. Bu sayede aktif büyüklük 18 milyar TL olurken toplam kredi tutarı ise 8 milyar TL’nin üstünde yer aldı. Bankanın 2019 yılı dönem net karı ise yüzde 30 artış ile 342 milyon TL olarak açıklandı.

Banka tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin geleceği açısından en önemli sektörün yenilenebilir enerji sektörü olduğu ve bu alanda banka tarafından yatırımlar yapılması hedefleniyor. Çoğunluklu olarak güneş, hidroelektrik ve rüzgar enerjisinde 38 farklı projeye toplamda 200 milyon dolar nakdi ve gayri nakdi kredi sunan banka, 2020 yılında da yeni yatırımlara yönelik destek vereceğini ifade ediyor.

İhracat İşlem Hacmi 1 Milyar Dolara Çıkacak

Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer tarafından yapılan açıklamada bankanın 2020 yılının sonundaki hedefinin sadece Afrika kıtası üzerindeki ihracat işlem hacminin 1 milyar doları geçmesi yönünde yer alıyor.

Sümer tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:

“Aktif Bank olarak iddialı olmadığımız işe girmiyoruz ama bir alana odaklanmayı seçiyorsak da her şeyden önce ülkemizin ekonomisine nasıl bir katma değer sağlayacağımızı masaya yatırıyoruz. Bu anlamda zor coğrafyalarda ihracatçılarımızın yanında olmanın ülkemiz için değerini çok iyi anlıyor ve bu alandaki çalışmalarımızı çeşitlendirmeyi önemsiyoruz.

2019’da Türkiye’nin en yüksek büyüme oranlarına sahip bankalarından biri olduk ancak bu büyümede bizi en çok gururlandıran, ülkemizin ekonomisine katma değer sağlayarak istihdama destek olarak büyümeyi başarmış olmamızdır. Dünyada genel olarak bankalar, yatırımlarının yaklaşık yüzde 15’ini teknolojiye ayırırken, bizim yaklaşık yüzde 20-25 bandında bir yatırım payımız var. İştiraklerimiz ve iş ortaklarımızla yeniden yorumladığımız yatırım bankacılığı modeli ile kaynaklarımızı en ideal şekilde kullanıyor, verimliliğimizi artırıyoruz. Türkiye’nin en büyük finansal teknolojiler ekosistemi olarak hizmet verdiğimiz 10’un üzerinde iş kolunda istihdam yaratmaktan gurur duyuyoruz.

Dijital ve fiziki kanallarımız, çeşitlendirilmiş dağıtım ağlarımız ve iştiraklerimiz aracılığıyla sunduğumuz kesintisiz hizmet sayesinde 2018 yılında 8 milyon olan müşteri sayımızı 2019’da 10 milyona yükseltmeyi başardık. Müşterilerimize günün her anında dokunmayı başarıyor ve tüm finansal ihtiyaçlarını karşılayan bir deneyim sunabiliyoruz.”