Kuveyt Türk Ideathon Fikir Yarışması’nın Başvuruları Başladı

Kuveyt Türk Ideathon Fikir Yarışması'nın Başvuruları Başladı
Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından düzenlenen ve 30 bin TL ödül verilen “Ideathon Fikir Yarışması” için bugün itibariyle başvurular alınmaya başlandı. Yarışmaya katılmak isteyen üniversite öğrencilerinin 13 Ocak 2022 tarihine kadar başvurularını internet üzerinden iletebileceği bildirildi.

Geleceğin Bankacılığına Ait Yeni Fikirler

Banka tarafından başvuruların alınmaya başlanmasıyla ilgili olarak açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, bu yarışmanın temel amacının üniversiteli öğrencilerin gelişimlerini desteklemek ve geleceğin bankacılığına yönelik gençlerin fikir üretmelerine katkıda bulunmak olduğu belirtildi.

Sürdürülebilir Bir Dünya

Yarışma boyunca üniversiteli öğrencilerden “Sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlamak için ürün ve hizmetlerimizi geliştirmek adına neler yapabiliriz?” sorusuna yenilikçi ve kapsayıcı çözüm fikirlerini sunması istendi. Öğrenciler, 13 Ocak 2022 tarihine kadar fikirlerini ve başvurularını internet üzerinden bankaya iletebilecek.

Yarışmanın Finali 22 Ocak’ta!

Sürdürülebilir bir çevre yaklaşımıyla karbon salımını azaltmak, finansal kapsayıcılığı artıraacak inovatif ürün ve hizmetler geliştirilmesine katkı sağlamak vb. fikirlerin ortaya çıkmasını sağlamak amacıyla düzenlenen Ideathon Fikir Yarışması’nın finali 22 Ocak 2022 tarihinde yapılacak.

Yarışmada toplamda 30 bin TL ödül dağıtılacak. Birinciye 15 bin TL, ikinciye 9 bin TL, üçüncüye ise 6 bin TL nakit ödül verilecek ve ilk 10’a giren tüm takımlara sürpriz hediyeler verilecek.

Kuveyt Türk Selman Ortaköy: Toplumsal ve kültürel değerleri muhafaza etmeyi önemsiyoruz

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü Selman Ortaköy açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sürdürülebilirliği, topluma değer katan ve bu topraklarda kazandığını bu topraklar için faydaya dönüşten bir yaklaşımla ele alıyor, toplumsal ve kültürel değerleri muhafaza etmeyi önemsiyoruz. Tıpkı doğamız ve çevremiz gibi toplumumuzun geçmişten gelen tüm değerlerini sürdürülebilir şekilde gelecek nesillere taşımak için çalışıyoruz. Bu gayeye ulaşmak için gençlerin farklı bakış açılarıyla ve fikirleriyle bankacılığa yeni bir soluk getirebileceğine inanıyoruz. Gençlerin fikirlerini gerçeğe dönüştürebilecekleri yarışmalar düzenlemek oldukça kıymetli. Bu kapsamda ikincisini düzenlediğimiz Ideathon Fikir Yarışması, gençler için eşsiz bir deneyim olacak.”