Yapı Kredi Finans Sektöründe En Yüksek Notu Aldı

Yapı Kredi Bankası, Londra merkezli ve dünyanın en büyük çevresel raporlama platformu olan CDP’den not aldı. CDP’nin yaptığı raporlama sonucunda Yapı Kredi Bankası Su Programı notunu B seviyesinden A- seviyesine çıkarmayı başardı. Bu raporlama ile beraber banka Türkiye’nin finans sektöründeki en yüksek notunu almayı başardı.

Yapı Kredi Notu B’den A-‘ye Çıktı

Daha önce CPD Türkiye 2019 Su Lideri ödülünü de almayı başaran banka, bu yol ile İklim Değişikliği notunu da C seviyesinden B’ye çıkardı.

Doğal kaynakların korunması ve olabilecek en verimli şekilde kullanılmasını sağlamak konusunda büyük bir sorumluluk alan banka, sorumluluklarını yerine getirerek notunu yükseltmeyi başardı.

Söz konusu notlama sonucunda banka CEO’su Gökhan Erün açıklamalarda bulundu.

Erün açıklamasında;

“Yapı Kredi olarak uzmanlık alanımız olan finansın yanı sıra; sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik konularıyla da topluma değer katmaya devam ediyoruz. Çevresel performansımızı ölçmek amacıyla yıllık hedefler belirliyor ve bu konudaki performansımızı düzenli olarak ölçüyor ve kontrolünü sağlıyoruz. Bu anlayışla ülkemize ve toplumun sosyal ve ekonomik refahına uzun vadeli fayda sağlayacak pek çok öncü çalışmaya imza atıyoruz” ifadelerini kullandı.

CEO Gökhan Erün aynı zamanda sürdürülebilirlik konusunda öncü bankalar arasında yer aldıklarını vurgulayarak;

“Sürdürülebilir bir dünya için iş süreçlerimizi uyumlamaya, projeler geliştirmeye ve bunların finansmanı için destek sunmaya devam ediyoruz.

Geçtiğimiz yıl, yenilenebilir enerji projelerinin finansmanında kullanılmak üzere beş yıl vadeli 50 milyon dolar tutarındaki ilk yeşil tahvil ihracımızı gerçekleştirdik. Son olarak, dünyanın en büyük çevresel raporlama platformu olan Karbon Saydamlık Projesi’nde (CDP), Su Programı notumuzu B’den A-‘ye çıkardık ve Türkiye finans sektöründeki en yüksek notu aldık. Ayrıca, İklim Değişikliği notumuzu C‘den B’ye çıkararak bu alanda çok önemli bir adım atmış olduk.

Öte yandan, atık geri dönüşüm projesi kapsamında sürdürdüğümüz uygulamalarla 199,5 ton karbondioksitin atmosfere salınımının ve 18.752 ağacın kesilmesinin önüne geçtik. Böylece, 30.885 metreküp suyun, 5.197.344 kWh enerjinin ve 42.585 litre ham petrolün boşa harcanması önledik ve daha sürdürülebilir bir dünya için yeni adımlar attık, atmayı da sürdürüyoruz.

Sürdürülebilirlik alanında attığımız adımlarla Yapı Kredi olarak sektörümüz ve ülkemiz için örnek kurum kimliğini senelerdir başarı ile taşıyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu anlayışla çalışmalarımıza devam ederek toplumumuzun, paydaşlarımızın ihtiyaçlarına doğru yanıt veren ve sınırları kaldıran hizmetler sunmayı sürdüreceğiz.” dedi.