Kuveyt Türk’ten İki Yeni Katılım Hesabı Hayata Geçirildi

Kuveyt Türk'ten İki Yeni Katılım Hesabı Hayata Geçirildi
Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından, Türk Lirası (TL) mevduatı olarak birikimlerini ve tasarruflarını faizsiz finans alanında değerlendirmek isteyen müşterilere özel iki adet yeni katılım hesabı hayata geçirildi. Bu hesaplar, döviz kurunun yukarı yönlü hareketinden müşterilerin olumsuz yönde etkilenmesini önlemek amacıyla oluşturuldu.

Kur Korumalı TL Katılım Hesabı

Kuveyt Türk tarafından yapılan açıklamaya göre, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ve Hazine ve Maliye Bakanlığının Kur Korumalı TL Vadeli Mevduatları ve Katılma Hesaplarına İlişkin Uygulama Esasları uyarınca faizsiz finans prensipleri çerçevesinde iki yeni katılım hesabı ürünü bireysel müşterilere sunuldu.

Sunulan Kur Korumalı TL Katılım Hesabı ile birlikte müşteriler, tasarruflarını TL mevduatı olarak değerlendirebilecek ve döviz cinsinden olan mevduatlarını TL’ye dönüştürdükleri takdirde, 3, 6 ve 12 ay vade seçenekleriyle birikim ve tasarruflarını faizsiz finans prensiplerine uygun olarak döviz kuru değişimlerine karşı koruyabilecek.

Dönüşüm Destekli TL Katılım Hesabı

Resmi Gazete’de 20 Aralık tarihinde yayımlanan tebliğ ile birlikte o gün dolar, sterlin veya avro döviz cinsinde mevduat hesapları bulunan müşterilere özel olarak “Dönüşüm Destekli TL Katılma Hesabı” sunuldu. Bu hesap ile birlikte müşteriler; dolar, sterlin veya avro döviz cinsinde olan ve mevcutta bulunan birikim ve tasarruflarını TL birimine dönüştürdüğünde 3, 6 ve 12 ay vade seçenekleriyle değerlendirebilecek.

“Mevduatını faizsiz finans alanında değerlendirmek isteyen müşterilerimizin yanındayız”

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, şu sözleri kaydetti:

“Kur korumalı TL mevduat enstrümanı ile kısa vadede tasarruf sahiplerinin dövizden uzaklaşarak mevduatlarını Türk lirası’nda değerlendirmeye başladığını görüyoruz. Kuveyt Türk olarak hizmete sunduğumuz Kur Korumalı ve Dönüşüm Destekli TL katılma hesapları ile mevduatlarını kur hareketliliğinden etkilenmeden faizsiz finans alanında değerlendirmek isteyen müşterilerimizin yanında olacağız.”