Kuveyt Türk İlk Çeyrekte 316 Milyon TL Kar Elde Etti

2020 yılının ilk çeyreğini kapsayan finansal sonuçlarını paylaşan Kuveyt Türk, yalnızca Ocak ve Mart ayları arasında 316 Milyon TL net kar elde ettiğini açıkladı. Fon büyüklüğü 2019 yılının sonlarına doğru %15,6 artış göstererek 98,8 Milyar TL olan Kuveyt Türk, aynı zamanda kullandırılan fon büyüklüğünü de %20,8 arttırarak, 70 Milyar TL gibi bir rakama yükseltti.

Kuveyt Türk İstikrarlı Büyümesini Devam Ettiriyor

Bir önceki dönemde yer alan net karını bu sene %24,36 artış göstererek tamı tamına 316 Milyar TL’ye ulaştırdı. Aktif büyüklük açısından katılım finans kuruluşları arasında ilk sırada yer alan banka, bankacılık sektöründe ise 11. sırada yer alıyor.

Genel müdür Ufuk Uyan, yaptığı açıklamalarda “Yılın ilk çeyreğinde istikrarlı büyümemizi devam ettirdik” dedi ve devamında şu şekilde ekledi;

“Katılım finans esasları doğrultusunda geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerimizle 30 yılı aşkın süredir müşterilerimize hizmet veriyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılın ilk çeyreğinde de istikrarlı büyümemizi devam ettirdik.”

Bunların yanı sıra Koronavirüs salgını sebebiyle 2020 yılının ilk çeyreğinde toplumsal olarak pek çok dinamiğin etkilendiğini belirten Ufuk Uyan, banka olarak bu zor dönemde müşteri ve çalışanlarının sağlıklarına özellikle önem vereceklerini belirtti. Süreci yakından takip ettiklerini söyleyerek, doğru tedbirleri en hızlı şekilde aldıklarını ekledi.

Koronavirüs Sürecinde Müşteriler İçin Destek

Koronavirüs süreci boyunca müşterilerine her zaman destek sunduklarını söyleyen Genel Müdür Ufuk Uyan;

“Ana gelir faaliyetlerinde bozulma yaşayan müşterilerimize talepleri doğrultusunda gerekli esnek vade ve yeniden yapılandırma imkanı sunduk. Müşteri odaklı hizmet anlayışımızdan taviz vermediğimiz bu süreçte talep eden müşterimizin nisan ayı sonuna kadar olan taksitlerini, kar payı veya masraf almadan haziran ayı sonuna erteledik. Mevcut ödeme tablosuna göre daha esnek bir vade yapısı talep eden müşterilerimizin ise finansmanını yeniden yapılandırdık. Bu süreçte ekonomik yapının en temel unsurunu teşkil eden reel sektöre yeni finansman desteğinde bulunmaya da devam ettik.” şeklinde konuşmasını tamamladı.